Ville Meskanen hätyyttelee jo MM-jäitä, hyvän kauden salaisuus arvoitus: "Minulla oli todella surkea kesä"

LIIGA / Haastattelu
Ville Meskanen nousi jo maalipörssin kolmanneksi. Nyt koossa on 18 maalia.
Kuva © Saana Hakala
Hurjassa vireessä liitävä Ville Meskanen tykitti Ässien verkkoon lauantaina hattutempun. Uransa parasta kautta pelaava Meskanen saattaa hyvinkin nousta keväällä MM-kisakoneeseen, jos tahti jatkuu samanlaisena. Vielä puhelin ei ole kuitenkaan pirissyt maajoukkueen tai NHL:n suunnasta.

22-vuotias Ilves-hyökkääjä Ville Meskanen teki lauantaina uransa toisen hattutempun. Ensimmäinen hatullinen syntyi uran toisessa Liiga-ottelussa toissakaudella Turussa. Meskanen näki hattutemppujen välillä yhtäläisyyksiä. Molemmista hattutempuista Meskanen lähetti kiitokset ketjukavereille.

− Aika helpolla maalit itselle tulivat. Olin siellä, missä piti olla. Ketjukaverit pelasivat hyvin. Eemeli eritoten pelasi hienosti tilanteet minulle. Niistä oli helppo laittaa.

Maaleillaan Meskanen nousi maalipörssissä jo kolmanneksi. Maalipörssiä johtavan Charles Bertrandin kanssa Meskanen on lähes tasoissa, kun maalimäärä suhteutetaan pelattuihin otteluihin.

Meskasella ei kuitenkaan ole omia tavoitteita loppukaudelle. Tärkeintä hyökkääjän mukaan on, että Ilves voittaa pelejä.

− Voittaminen vain maistuu kivalle. Otimme isot pisteet tänään. Siitä varsinkin jäi hyvä maku.

Voitollaan Ilves kavensi eron pudotuspelipaikkaan 10 pisteeseen. Loppukauden aikana Ilves kohtaa vielä kertaalleen kymppisijaa hallussaan pitävän Ässät. Toisaalta vastaan asettuu myös Liigan kärkijoukkueita useaan otteeseen.

− Veikkaan, että äidiltä on tullut, että hyvä peli ja huomenna on ruokaa kotona, tule syömään.

− Uskomme, että otamme eron vielä kiinni. Tekemisen taso ei putoa mihinkään. Otamme paikan pudotuspeleistä.

Aiemmin kaudella somehitiksi nousi Meskasen twiitti, johon Meskanen oli liittänyt äidiltään napakat terveiset, kun hyökkääjä oli tuhlaillut maalipaikkoja ottelussa. Ässät-pelin jälkeen Meskanen ei ollut vielä ehtinyt avata puhelinta, mutta veikkasi, millaiset terveiset odottivat.

− Veikkaan, että äidiltä on tullut, että hyvä peli ja huomenna on ruokaa kotona, tule syömään.

Viimeksi oli siskonmakkarasoppaa. Mitäs tällä kertaa tarjotaan?

− En osaa sanoa. Voisi olla pihviä, tosin tortillat kyllä maistuisivat.

Rikkinäisestä kesästä huolimatta uran paras Liiga-kausi

Meskasen kesä meni penkin alle. Hyökkääjä joutui loppukesästä leikkaukseen, kun jalkaan tuli vamma hieman ennen kauden alkua. Samasta syystä Meskanen pääsi aloittamaan kautensa vasta lokakuussa. 

− Olen vähän miettinyt sitä samaa, että mitä ehjän kesän jälkeen tapahtuu.

Hyvän vireen taustoja on heikon kesän pohjalta vaikea keksiä.

− Alusta lähtien on tullut pisteitä. Minulla oli todella surkea kesä. Treenasin maksimissaan kuukauden terveenä. En voi sanoa, että olisin treenannut kovaa.

Mitäs sitten tapahtuu, kun saat ehjän kesän alle?

− Hyvä kysymys. Olen vähän miettinyt sitä samaa, että mitä ehjän kesän jälkeen tapahtuu.

Meskasella ei ole kokemusta juniorimaajoukkueista. Hyökkääjä itse näkee syyksi sen, ettei onnistunut teini-ikäisenä Pikku-Pohjolassa.

− Pikku-Pohjola meni luvalla sanoen päin persettä. Jäin vähän siitä kelkasta silloin. Olen muutenkin vähän myöhäisherännäinen.

Yhteydenpito maajoukkueen suunnalta jäi Pikku-Pohjolan jälkeen. Nyt peli peliltä näyttää kuitenkin todennäköisemmältä se, että Meskanen saattaa nousta MM-kisakoneeseen. 

− En haaveile vielä MM-joukkueesta. Hieno olisi sekin paita pukea päälle, mutta en ota siitä mitään stressiä.

Meskasella on vielä kaksi vuotta sopimusta jäljellä Ilveksen kanssa. Hyökkääjä itse kokee, että antaa tällä hetkellä näyttöjä, jotka voivat oikeuttaa pelipaikkaan ulkomailla jo tulevien parin vuoden aikana. Sopimuskin mahdollistaa lähtemisen. 

Vielä NHL:stä ei ole kuitenkaan kuulunut, mutta puhelin on auki.

− Sinne haluaa joka poika lähteä. Olen kuitenkin viihtynyt täällä tosi hyvin ja tykkään seurasta. Minun ei ole mikään pakko lähteä. Olen tyytyväinen miten päin vain.

» Lähetä palautetta toimitukselle