x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Capitalsilta erittäin vakuuttava aloitus konferenssifinaaleihin – Ovetškin pelaa elämänsä parasta pudotuspelikiekkoa

Washington Capitals ja 13 pudotuspeliottelussa 17 tehopistettä tehnyt Aleksandr Ovetškin suorastaan dominoivat Tampa Bay Lightningia konferenssifinaalien avausottelussa.

Washington Capitals tuli konferenssifinaalien avausotteluun selvänä altavastaajana, ehkä jopa pienenä kysymysmerkkinä. Joukkue selätti viime kierroksella vihdoin mörkönsä pudottamalla Penguinsin ja selviytyi ensimmäistä kertaa Aleksandr Ovetškinin aikakaudella aina neljän parhaan joukkoon asti.

Oliko takki jo kenties tyhjentynyt?

Ovetškin on pelannut tänä keväänä kokonaisvaltaisempaa jääkiekkoa kuin koskaan

Tästä ei ollut kuitenkaan minkäänlaisia viitteitä viime yönä, kun Capitals aloitti konferenssifinaalit erittäin vakuuttavalla 4−2-vierasvoitolla Tampa Bay Lightningia vastaan.

Ruotsalaissentteri Nicklas Bäckströmin puuttuminen toista ottelua putkeen ei tuntunut haittaavan joukkueen menoa lainkaan.

Erityisen vahvan ottelun pelasi Ovetškin ja hänen johtama Capitalsin ykkösketju, jossa keskellä viilettää Jevgeni Kuznetsov ja toisella laidalla Tom Wilson. Lightning-valmentaja Jon Cooper peluutti Boston Bruinsin ykkösnyrkkiä vastaan hyvin suoriutunutta Brayden Pointin ketjua Ovetškinia vastaan, mutta ainakin avausottelussa venäläistähti oli askeleen edellä.

Ovetškin kirjautti ensimmäisen erän lopulla erittäin tärkeän 2−0-osuman vakiopaikaltaan ylivoimalla. Tämän lisäksi hän saalisti yhden syöttöpisteen ja taklauksillaan sekä kurinalaisella puolustuspelaamisellaan johti joukkueensa tärkeään voittoon. Ovetškin on pelannut tänä keväänä kokonaisvaltaisempaa jääkiekkoa kuin koskaan.

Voitto avausottelusta oli kuitenkin ennen kaikkea hyvän viisikkopelin tulos. Capitals tuntui olevan joka osa-alueella askeleen edellä. He olivat puolustuspelissä työteliäämpiä ja syöttöjen kanssa huolellisempia. Joukkue loi 13 vaarallista maalipaikkaa Lightningin pystyessä vain viiteen.

Lisäksi huikeaa kevättä pelaava Braden Holtby vei maalivahtien taiston pysäyttäen 19 laukausta ja päästäen taakseen kaksi, kun taas neljä maalia päästänyt Andrei Vasilevski ei luistellut tolppien väliin enää kolmanteen erään.

Lightning ei kuitenkaan kaatunut maalivahtipelaamiseen. Kaukalossa nähtiin viime yönä kaksi eri intensiteetillä pelaavaa joukkuetta. Capitals oli tullut pelaamaan konferenssifinaaleja ja salamapaidat yksittäistä runkosarjaottelua.

Samanlainen ohipeli Lightningille tuli myös avausottelussa Bruinsia vastaan

Samanlainen ohipeli Lightningille tuli myös avausottelussa Bruinsia vastaan. Tämän jälkeen joukkue otti neljä vakuuttavaa voittoa putkeen.

Esimerkiksi Point oli jäällä peräti viidessä takaiskumaalissa Bruins-sarjan ensimmäisessä pelissä, mutta iski seuraavassa tauluun tehot 1+3.

Lightning kaipaa kipeästi vastaavanlaista ryhtiliikettä myös tämän sarjan toiseen otteluun, koska viime yön perusteella washingtonilaisjoukkueen nälkä ei todellakaan loppunut pingviineihin.

Jokin tämän kevään Capitalsin olemuksessa vaikuttaa poikkeavalta viime vuosiin. Olisiko nyt vihdoin Ovetškinin vuoro?

Lue myös

NHL 65:00 -podcast − Brayden Point hiljentää Washington Capitalsin

NHL | 11.5.2018 7:30
Washington Capitals eteni ensimmäistä kertaa NHL:n Itäisen konferenssin finaaleihin 20 vuoteen. Capitals saa vastaansa jo neljättä kertaa 2010-luvulla konferenssifinaaleissa operoivan Tampa Bay Lightningin. Onko Capitalsista haastamaan konferenssin paras joukkue? lue lisää

NHL-laitahyökkääjien topit ja flopit: Kutšeroville odotettavissa pokaalisadetta

NHL | 4.1.2018 18:00
NHL-kausi on saavuttamassa puolivälin runkosarjan osalta, minkä takia Jatkoaika tarkastelee alkukaudella onnistuneita ja epäonnistuneita laitahyökkääjiä. Kummaltakin puolelta listaa löytyy vanhoja tuttuja tähtiä, mutta myös nuoria lupauksia. lue lisää

Lightning teki kärkinimiensä johdolla elintärkeän ryhtiliikkeen − ylivoima ratkaisevassa asemassa

NHL | 16.5.2018 14:41
Lightning teki selvän ja erittäin tärkeän tasonnoston Itäisen konferenssin finaalisarjan kolmannessa ottelussa. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Capitals selätti peikkonsa, mutta Lightningin käsittelyssä joukkueen ilo jää lyhyeksi

NHL | 11.5.2018 10:30
Itäisen konferenssin finaalisarjassa kohtaavat paraatimarssia kulkenut Tampa Bay Lightning ja hallitsevan mestarin kukistanut Washington Capitals. Vaikka Capitals päihitti viime kausien kompastuskivensä, tyssää joukkueen matka pudotuspeleissä salamapaitoihin. lue lisää

NHL 65:00 -podcast − Capitalsin ja Penguinsin taisto kulminoituu kapteenien vastakkainasetteluun

NHL | 26.4.2018 6:30
Pittsburgh Penguins ja Washington Capitals ovat tulleet toisilleen tutuiksi NHL:n pudotuspeleissä viime vuosina. Molemmilla joukkueilla on käytössään laaja rintama ratkaisijoita, mutta ottelusarja kiteytyy tänäkin keväänä Sidney Crosbyyn ja Aleksandr Ovetškiniin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Aleksandr Ovetškin

Washington #8 R vlh
s. 1985 Moskova, RUS
188CM / 106KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2004 Washington Capitals 1. kierros #1