Mielipide

Hurricanesin suurin virhe olisi nostaa NHL-tasolla kokematon nimi päävalmentajaksi

NHL / Kolumni
Bill Peters luopui tehtävästään Carolina Hurricanesin päävalmentajana. Uusi valmentaja on etsinnässä, ja joukkue tarvitsee nyt penkin taakse kokemusta – ei apuvalmentajan tai farmijoukkueen päävalmentajan nostamista kohtuuttomaan vastuuseen.

Carolina Hurricanesia neljä vuotta luotsannut Bill Peters jättää seuran. Peters toi Hurricanesiin toimivan pelitavan ja nosti nuoret puolustajat Jaccob Slavinin ja Brett Pescen nopeasti NHL:n huipulle.

Tällä kaudella myös puolustaja Noah Hanifin ja hyökkääjä Brock McGinn tekivät lopulliset läpimurtonsa. Kokonaisuutena Petersiä ei kuitenkaan Raleigh’ssa tule ikävä.

Pudotuspelit jäivät joka vuosi haaveeksi. Suorittaminen oli epätasaista, hyvää vaihetta seurasi liian usein pidempi tappioputki.

Muun muassa Victor Raskin ja Joakim Nordströmin kehityskäyrät kääntyivät laskuun. Toissa kaudella kapteenistoon nostettu Jeff Skinner teki uransa ennätystehot, mutta tällä kaudella kärkihyökkääjä kärsi tehottomuudesta ja oli myös siirtohuhujen kohteena.

Hurricanes tarvitsee seuraavaksi valmentajan, joka saa piiskattua jokaisen yksilön huippusuorituksiin.

Iso tekijä tämän kauden heikossa tuloksessa oli Scott Darlingin totaalisesti epäonnistunut torjuntatyöskentely, mutta ongelmia oli muuallakin. Hurricanesissa on kuitenkin runsaasti potentiaalia.

Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen olivat jo tällä kaudella johtavia hyökkääjiä, mutta molemmilla riittää kapasiteettia vieläkin kovempiin tehoihin − samoin Skinnerillä ja Elias Lindholmilla. Myös loppukaudella AHL:stä Hurricanes-kokoonpanoon nostetut hyökkääjät Valentin Zykov ja Warren Foegele esittivät lupaavia otteita.

Hurricanes tarvitsee seuraavaksi valmentajan, joka saa piiskattua jokaisen yksilön huippusuorituksiin.

The News & Observer -toimittaja Chip Alexanderin mukaan mahdollisia vaihtoehtoja uudeksi päävalmentajaksi ovat nykyinen apuvalmentaja Rod BrindAmour ja farmijoukkue Charlotte Checkersin päävalmentaja Mike Vellucci.

Brind’Amour on entisenä Hurricanes-kapteenina ja Stanley Cup -voittajana kunnioitettu hahmo organisaatiossa, mutta näytöt valmentajana ovat ohuet. Ylivoimapeli on ollut yksi 47-vuotiaan ex-pelaajan vastuualueista valmentajana, mutta Hurricanes on ollut jo vuosia NHL:n heikoimpia ylivoimajoukkueita.

Vellucci puolestaan on tehnyt hyvää työtä AHL:ssä ja voittanut kertaalleen myös OHL:n mestaruuden, mutta totaalista kurssinkäännöstä kaipaava Hurricanes on väärä paikka harjoitella päävalmentamista NHL:ssä.

Hurricanesin uusi omistaja Tom Dundon on nopeasti osoittanut olevansa kunnianhimoinen ja määrätietoinen johtaja, joka haluaa joukkueensa menestyvän.

Joukkue on ollut lähellä pudotuspelipaikkaa parina viime keväänä. Pienillä kokoonpanon parannuksilla ja tasonnostoilla Hurricanesilla on hyvät mahdollisuudet nousta varteenotettavaksi haastajaksi.

Kohennusta tarvitaan kuitenkin myös valmennukseen. Hurricanesin on nyt satsattava kovaan tekijään, ei lähimpänä olevaan hyvään tyyppiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös