x

Osallistu Jatkoajan lukijatutkimukseen

Tutkimuksessa kartoitamme lukijoidemme mielipiteitä Jatkoaika.comin toimitukselliseen sisältöön liittyen. Vastaamalla lukijatutkimukseen voit siis tuoda äänesi kuuluviin ja vaikuttaa sivuston tulevaisuuteen.

Tutkimukseen vastaamiseen kannattaa varata aikaa noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään täysin luottamuksellisesti ja nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 10 kappaletta tyylikkäitä Jatkoaika-lippiksiä ja -pipoja.

Osallistu kyselyyn tästä »

Ei kiitos

Kova tasonnosto runkosarjaan verrattuna − Dustin Byfuglien ratkaisupelaajia Jetsin Stanley Cup -jahdissa

Winnipeg Jetsin räväkkä puolustaja Dustin Byfuglien on pudotuspeleissä nostanut profiiliaan merkittävästi. 33-vuotias konkari jahtaa uransa toista Stanley Cupia ja auttaa joukkuettaan kaikin tavoin.

Dustin Byfuglienin runkosarjasaldo oli kahdeksan maalia ja 45 tehopistettä. Pistemäärä on totutulla tasolla, mutta 33-vuotias amerikkalaispuolustaja jäi ensimmäistä kertaa urallaan täydellä kaudella alle kymmeneen maaliin.

Pudotuspeleissä Byfuglien onkin noussut todella suureen rooliin. Isokokoinen puolustaja on 13 pelissä kerännnyt tehot 5+10 ja on pudotuspelien pistepörssissä sijalla 12. Pudotuspelien maalitahdillaan Byfuglien olisi runkosarjan pelimäärällään tehnyt reilusti yli 20 osumaa.

Byfuglien on myös Winnipeg Jetsin ylivoimainen peliaikakuningas. Keskimääräinen peliaika ottelua kohden on yli neljä minuuttia suurempi kuin seuraavaksi eniten vastuuta saaneella puolustaja Jacob Trouballa.

Byfuglien on kokenut pudotuspelipelaaja, Stanley Cup -voittaja ja persoonana erittäin pidetty.

Jetsin vahvasta pudotuspelikeväästä puhuttaessa isoimman huomion ovat saaneet ykkösmaalivahti Connor Hellebuyck ja maalipörssiä johtava Mark Scheifele.

Byfuglien on kuitenkin ollut todella näkyvä pelaaja ja on tasoissa joukkueen tähtihyökkääjien Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa, kun huomioidaan yhteenlasketut maalit ja ykkössyötöt tasaviisikoin.

Lisäksi jykevä puolustaja on pudotuspelien ahkerimpia taklaajia ja kunnostautunut myös kiekonriistoissa ja laukausten peittämisessä.

Jetsin päävalmentaja Paul Maurice hehkutti ykköspuolustajaansa isosti ensimmäisen Vegas Golden Knights -kamppailun jälkeen NHL.comin haastattelussa.

− Tässä pelissä näkyi koko Dustin Byfuglienin kirjo. Hänen laukauksensa on tuhoisa, hän käsittelee kiekkoa pehmeillä käsillään ja hyödyntää myös isoa kokoaan taklauspelissä. Lisäksi hän on pelannut erittäin tasaisesti.

Kyseisessä pelissä Byfuglien muun muassa tykitti avausmaalin, piti upealla venytyksellä kiekon hyökkäysalueella alustaen Patrik Laineen ylivoimamaalin ja tyrmäsi tylysti taklausta yrittäneen Golden Knights -hyökkääjän Alex Tuchin.

Puolustussuuntaan Byfuglienilla on edelleen parannettavaa, sillä laukaisuhallinta on vain niukasti positiivisen puolella, ja päästettyjen maalien maaliodottama on korkeampi kuin tehtyjen maalien.

33-vuotias konkaripuolustaja on kuitenkin Jetsin hyökkäyspelissä elintärkeä palanen. Vain Laine on Jets-pelaajista laukonut Byfuglienia enemmän. Byfuglien on tehnyt tehopisteistään valtaosan tasakentällisin, lisäksi Predators-ottelusarjan viidennessä pelissä syntyi voittomaali vieraskentällä.

Byfuglien on myös Jetsin kokeneimpia pudotuspelipelaajia ja Stanley Cup -voittaja Chicago Blackhawksin riveistä keväältä 2010. Tällainen kokemus on nuoressa Jets-ryhmässä äärimmäisen arvokasta. Persoonana Byfuglien on erittäin pidetty, ja esimerkiksi tämän tapa leikillisesti tuuppia joukkuekavereitaan sytyttää koko joukkueen.

Ilman Byfuglienia Jetsillä olisi vähemmän tehopisteitä, vähemmän fyysistä pelotetta ja vähemmän hauskaa.

Lue myös

NHL 65:00 -podcast − Patrik Laineen pyssy puhuu, jos Predators jatkaa jäähyilyään

NHL | 27.4.2018 21:30
Nashville Predatorsin ja Winnipeg Jetsin välinen pudotuspelisarja on katsojien juhlaa niin katsomossa kuin televisionkin ääressä. Kahden äärimmäisen taitavan ja hyökkäysvoittoista jääkiekkoa pelaavan joukkueen kohtaamisella on aineksia nousta välittömäksi klassikoksi kentällä ja sen ulkopuolella. lue lisää

Golden Knights kaatoi Jetsin ja teki NHL-historiaa − winnipegiläislähtöinen Reaves ratkaisijana

NHL | 21.5.2018 0:51
Tulokasjoukkue Vegas Golden Knights jatkoi satumaista lentoaan, kun joukkue kukisti Winnipeg Jetsin voitoin 4−1 ja eteni Stanley Cup -finaaleihin. lue lisää

Golden Knights sysäsi Jetsin kuilun partaalle − winnipegiläiset kaipaavat Laineen ja Ehlersin esiinnousua

NHL | 20.5.2018 17:00
Tulokasjoukkue Vegas Golden Knights on kukistanut Läntisen konferenssin finaaleissa Winnipeg Jetsin jo kolmessa ottelussa ja pakottanut winnipegiläiset pakkovoittojen eteen. Hyökkääjistä erityisesti Patrik Laineen ja Nikolaj Ehlersin on noustava ykkösketjun takaa esiin, mikäli Jets mielii jatkaa vielä kauttaan. lue lisää

Runkosarjan maalitykit pimennossa − Scheifele ja Stastny ovat ottaneet Jetsin reppuselkäänsä

NHL | 12.5.2018 12:00
Patrik Laine, Kyle Connor ja Nikolaj Ehlers olivat Winnipeg Jetsin parhaat maalintekijät runkosarjassa, mutta pudotuspeleissä kolmikko on ollut tehoton. Ykkössentteri Mark Scheifele on yksin tehnyt yli kaksi kertaa enemmän maaleja kuin edellä oleva kolmikko. lue lisää

Pudotuspeliennakko: Edes Fleuryn huippuvire ei pelasta Golden Knightsia Jetsin pelottavalta hyökkäykseltä

NHL | 12.5.2018 11:00
Ennen tätä kevättä sekä Jetsin että Golden Knightsin yksittäisten otteluvoittojen sarake pudotuspeleissä näytti pyöreää nollaa. Nyt molemmat joukkueet ovat neljän voiton päässä paikasta Stanley Cup -finaaleissa. Jetsin hyökkäyksen laajuus antaa joukkueelle lähtökohtaisen edun konferenssifinaaleihin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Dustin Byfuglien

Winnipeg #33 R lh
s. 1985 Roseau, MN, USA
191CM / 112KG
SOPIMUS: 2021
VARAUS: 2003 Chicago Blackhawks 8. kierros #245