Mielipide

Onko Sidney Crosbylla enää mitään voitettavaa?

MAAJOUKKUE, NHL / Kolumni
Sidney Crosby on sukupolvensa supertähti, joka on voittanut urallaan sekä yksilö- että joukkuetasolla kaiken. Onko Crosbylle jäljellä enää mitään voitettavaa?

Voitettuaan Kanadan kapteenina World Cupin Sidney Crosby on voittanut käytännössä kaiken, mitä jääkiekkoilija voi urallaan voittaa. Jo ennen World Cupin voittoa Crosby kuului niin sanottuun "kolmen kullan klubiin" voitettuaan Stanley Cupin, MM-kullan ja olympiakullan.

Vuoden sisään tupla-Stanley Cup ja World Cup -mestaruus voisi olla Crosbyn seuraava tavoite.

Crosby on myös ainoa pelaaja, joka on voittanut kaikki edellä mainitut joukkueensa kapteenina. Lisäksi Crosby on voittanut Kanadan paidassa myös alle 20-vuotiaiden MM-kullan.

Yksilötasolla Penguins-kapteeni on voittanut niin pistepörssin kuin maalipörssin voittajalle luovutettavat palkinnot, joista ensin mainitun kahdesti. Kolmesti NHL:n pelaajayhdistys on valinnut Crosbyn liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi ja palkinnut Ted Lindsay Awardilla. 

Kahdesti Crosby on voittanut myös NHL:n arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Hart Trophyn. Pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle annettavan Conn Smythe Trophyn Crosby voitti kuluneen kauden päätteeksi saavutettuaan uransa toisen Stanley Cupin.

Pitkäaikainen kapteeni on myös kerran voittanut Mark Messier leadership Awardin, joka jaetaan erityistä johtajuutta osoittavalle pelaajalle.

Parhaan tulokkaan palkintoa Crosby ei voittanut, vaikka iski jo tulokaskaudellaan yli 100 tehopistettä. Aleksandr Ovetškin pisti kuitenkin vielä muutaman pinnan paremmaksi ja nappasi pystin Crosbyn nenän edestä.

World Cupissa Crosbysta huokui halu voittaa. Nyt kanadalaistähti on voittanut kaiken, joten mitä on enää jäljellä voitettavaa?

Wayne Gretzkyn ennätykset ovat saavuttamattomia − samoin Penguins-legendojen Mario Lemieux'nJaromir Jagrin ja Ron Francisin tehot.

Stanley Cupia ei ole sama joukkue voittanut kahtena vuonna peräkkäin sitten 1990-luvun lopun. Vuoden sisään tupla-Stanley Cup ja World Cup -mestaruus höystettynä mahdollisesti yksilöpalkinnolla tai parilla voisi olla Crosbyn seuraava tavoite.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös