Porilainen hulluus on palannut Ässien toimistolle

Valmentajan potkut, pukuhuoneeseen väkeä ovensuuta myöten ja lopuksi toimitusjohtajan potkut. Porin Ässät on paistatellut julkisuudessa useaan otteeseen kauden aikana ja ison uutisen kanssa vielä sen jälkeenkin.

1990-lukuhan se siellä oveen kolkuttelee.

Porin Ässien maine epävakaisena seurana korjaantui aivan vuosituhannen alkuvuosien jälkeen, sillä tärkeät henkilövalinnat osuivat kohdalleen, eikä yllätysmenestyskään keväällä 2006 ollut haitaksi. Sen jälkeen tapahtui uusi sukellus melkein Liiga-nimisen altaan pohjaakin syvemmälle, mistä alkanut nousu huipentuikin vuonna 2013 Suomen mestaruuteen.

Parin kauden tauon jälkeen pudotuspelit palasivat Poriin, ja vaikutti siltä, että asetettua tavoitetta pysyvästä keskikastin paikasta tavoiteltiin karhukaupungissa tosi mielellä.

Onko taustalla muutakin kuin talousmurheet ja onko enää edes halua aitoon rekrytointiprosessiin?

Sen jälkeen iski Porin-tauti: liian pitkään ei voi mennä hyvin.

Jukka Hirsimäen vaihtuminen Eeva Perttulaan jätti kysymysmerkkejä, mutta toisaalta Hirsimäki teki jo työnsä ja luotsasi ässäveneen kaikkein pahimpien myrskyjen halki. Perttulasta välittyi heti alkumetreillä innostus, halu kyseenalaistaa totuttua ja uskallus uudistaa.

Ässät oli hetkellisesti kiinnostava kokonaisuus, eikä aina edes negatiivisissa merkeissä.

Paluu menneisyyteen on tyly, mutta yksi asia on ymmärrettävä. Satojen tuhansien eurojen tappio kolmesta kotipudotuspelistä huolimatta on yhtä kuin merkittävä taloudellinen virhe. Sitä ei ole edes kiistänyt kukaan. Ja tällä perusteella on kautta liigahistorian annettu toimitusjohtajille kenkää.

On silti muistettava, että vastuu taloudesta on eri asia kuin olla yksin syyllinen negatiiviseen tulokseen. Kaikkea ei voi kaataa Perttulan niskaan.

Oleellisia näkökulmia on kaksi. Onko taustalla muutakin kuin talousmurheet ja onko enää edes halua aitoon rekrytointiprosessiin?

Maailman kaikki kiekkokonservatiivit eivät katso myötämielisesti sitä, että naistoimitusjohtaja havaitsee muutostarvetta ja tekee asialle jotain. Toimintatavoista saa aina keskustella, ja jokainen arvioi niiden oikeellisuutta omista lähtökohdistaan.

Kävikö niin, että räväkkyys ärsytti? Jos kävi, iso taloudellinen tappio on täydellinen välikappale suunnitelmien toteuttamiseen käytännössä. Parempaa lahjaa ei saa joulunakaan.

Kaukalossa Ässät on vahvasti luottanut porilaisuuteen, maksoi mitä maksoi. Toimiston puolella on silti pakko mennä osaaminen edellä ja unohtaa, mitä passissa lukee syntymäpaikan kohdalla. Päättyneen kauden taloudellinen tulos on murheellinen, mutta lyhyelläkin otannalla on mahdollista nähdä Perttulan myös onnistuneen työssään.

Jos Hirsimäen seuraajan valinta oli kriittinen paikka, tällä kerralla on pakko pystyä valitsemaan oikein.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Eeva Perttula: "Kyse on siitä, odotetaanko vai toimitaanko"

LIIGA | 15.1.2018 16:19
Ässien toimitusjohtaja Eeva Perttulan ensimmäinen kokonainen kausi ei ole ollut helppoa totuttelua toimialalle. Patapaitojen juhlakausi on ollut monivaiheinen. lue lisää

Ässien kohun taustalla on kaamea talousyhtälö – Vuosikulut lisääntyneet puoli miljoonaa

LIIGA | 18.5.2018 19:43
Ässien ympärillä tällä viikolla velloneen hähmän alta paljastuu hyvin kireäksi päästetty talousyhtälö. Se syntyi Isomäki Areenan suurremontista. lue lisää

Pitsiturnaus tulee taas! - Päivämäärä ja joukkueet selvillä

LIIGA | 11.5.2018 9:50
Legendaarinen turnaus pelataan nyt 25. kertaa. lue lisää

Saku Salmela Ässien takalinjoille − "Halusin tulla Poriin kehittymään"

LIIGA | 4.5.2018 12:20
Ässät kiinnitti kaksivuotisella sopimuksella puolustukseensa HIFK:n Saku Salmelan. lue lisää

KHL houkutteli ensi kaudeksi useita Liiga-tähtiä − Kärpät kärsii Junttilan, Bertrandin ja Ruohomaan menetyksistä

LIIGA | KHL | 2.5.2018 12:27
KHL:ään siirtyy ensi kaudeksi monta pelaajaa, jotka olivat päättyneellä Liiga-kaudella joukkueidensa avainpelaajia. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jussi Makkonen

Ässät #14 L kh
s. 1985 Turku
193CM / 92KG
SOPIMUS: 2018