Mielipide

Rick Nashin hankinta nosti Bruinsin Stanley Cup -haaveet kattoon

NHL / Kolumni
Monen laihemman vuoden jälkeen Boston Bruins on päättänyt menestyä. Rick Nashin hankinta on vahva merkki tavoitteesta voittaa Stanley Cup.

Boston Bruins pelaa uhkapeliä kovilla panoksilla. Rick Nashin hankinta vaati isoja uhrauksia, joten tavoite on selvä: Stanley Cup.

Bruins on Atlantin divisioonassa kolmantena, mutta eroa johtavaan Tampa Bay Lightningiin on vain viisi pistettä. Bruinsilla on lisäksi kaksi peliä vähemmän pelattuna. Ykkösketju Brad Marchand-Patrice Bergeron-David Pastrnak on NHL:n parhaita yhdistelmiä ja palaa varmasti tuttuun muotoonsa heti, kun Bergeron on taas pelikunnossa.

Nash on pelannut Bruins-paidassa kaksi ottelua ja onnistui toisessa pelissään jo maalinteossakin. Pelipaikka on ollut kakkosketjussa David Krejcin ja Jake DeBruskin kanssa. Lisäksi Nashia peluutettiin ykkösylivoimassa. Molemmissa peleissä tuore hankinta oli yksi eniten peliaikaa saaneista Bruins-hyökkääjistä.

Bruins voitti Stanley Cupin vuonna 2011 ja oli kaksi vuotta myöhemmin häviävänä osapuolena Chicago Blackhawksia vastaan, mutta sen jälkeen pelit ovatkin sujuneet vaisummin. Kausilla 2014-16 Bruins jäi pudotuspelien ulkopuolelle ja viime kaudellakin urakka päättyi heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Tällä kaudella Bruins-GM Don Sweeney panosti siirtorajalla kokoonpanoon niin rajusti, että vain voittaminen on vaihtoehto.

Ennestään vahvassa miehistössä Nashin kaltainen täsmähankinta voi olla se tarvittava palanen, joka ratkaisee mestaruuden.

Nick Holden, Tommy Wingels ja Brian Gionta ovat päteviä syvyyshankintoja, mutta Nash on kärkihankinta, joka maksoi muun muassa ykköskierroksen varauksen, lupaavan puolustajan Ryan Lindgrenin ja luotettavan keskushyökkääjän Ryan Spoonerin.

Kaikkien hankintojen sopimukset päättyvät tähän kauteen, samoin pitkäaikaisen kapteenin Zdeno Charan. Suurin odotusarvo kuitenkin kohdistuu ensimmäistä Stanley Cupiaan − ja pääsyä kolmen kullan klubiin − jahtaavaan Nashiin.

Columbus Blue Jacketsissa Nash pelasi yhdeksän kauden aikana vain neljä pudotuspeliottelua. New York Rangersissa kanadalaishyökkääjä pääsi pisimmillään Stanley Cupin finaaleihin, mutta Los Angeles Kings oli tuolloin liian kova vastus.

Nashilla oli sopimuksessaan kauppaamisen estävä pykälä, jonka puitteissa tähtihyökkääjä nimesi 12 seuraa, joihin voisi siirtyä. Konkarihyökkääjällä täytyy siis seurajohdon tavoin olla vahva usko Bruinsin mahdollisuuksiin Stanley Cup -kisassa.

Muutkin Itäisen konferenssin kärkijoukkueet vahvistivat rivejään siirtorajalla, joten paraatimarssia mestaruuteen ei luonnollisesti ole luvassa. Joka kaudella nähdään esimerkkejä, kuinka isotkaan satsaukset eivät johda Stanley Cupin voittoon.

Ennestään vahvassa miehistössä Nashin kaltainen täsmähankinta voi olla se tarvittava palanen, joka ratkaisee mestaruuden.

Bruinsilla on Nashin lisäksi toinenkin ässä hihassaan. Nimittäin hankalan alkukauden jälkeen huippuvireen saavuttanut ykkösmaalivahti Tuukka Rask haluaa varmasti voittaa Stanley Cupin myös itse torjumalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle