Mielipide

Tapparaan siirtyminen tekee hallaa Henrik Haapalan uralle

LIIGA, NHL / Kolumni

Kesällä Henrik Haapala oli kaksinkertainen suomenmestari ja Liigan pistepörssin voittaja, joka oli saanut NHL-sopimuksen Florida Panthersiin, jossa pelasi myös uran alkuvuosilta tuttu kaveri Aleksander Barkov. Hyvät asetelmat eivät kuitenkaan taanneet toivottua lopputulosta.

Haapala pääsi pelaamaan vain viisi NHL-ottelua eikä mahtunut AHL:ssäkään aina pelaavaan kokoonpanoon, vaikka Springfield Thunderbirds on oman divisioonansa heikoimpia joukkueita. Haapala tosin kärsi myös loukkaantumisista kauden aikana.

Pienikokoinen ja kiekollisesti taitava hyökkääjä ei päässyt Pohjois-Amerikassa hyödyntämään omia vahvuuksiaan samalla tavalla kuin Liigassa. Ylivoimalla Haapala kuitenkin keräsi lähes puolet AHL-tehoistaan.

Tapparassa pitäisi taikoa maagiset tehot, jotta Panthers-valmennuksen muistiinpanoissa lukisi Haapalan kohdalla muutakin kuin "eurooppalainen hylkiö".

Paluu Tapparaan on loppukauden mittainen laina, ja Haapalan tavoite on pelata ensi kaudella Panthersissa. Kolmas perättäinen liigamestaruus ja mahdolliset MM-kisat ovat toki houkutteleva tarjous, mutta ensi kauden NHL-peleihin Haapalan ratkaisu tuskin vaikuttaa positiivisesti.

Panthers on jäämässä toista kautta putkeen pudotuspelien ulkopuolelle, ja tällä kaudella joukkueen hyökkäyskalusto on terävän, mutta kapean kärjen takana ollut tasapaksu ja tehoton.

Kun Haapala ei onnistunut nykytilanteessa lunastamaan pelipaikkaa Floridassa, Tapparassa pitäisi taikoa melko maagiset tehot, jotta Panthers-valmennuksen muistiinpanoissa lukisi muutakin kuin "eurooppalainen hylkiö".

NHL:ssä onnistuminen ei useinkaan ole riippuvainen vain omista teoista. Moni pelaaja on ainoastaan väärään aikaan väärässä paikassa eikä täten saa edes kunnollista näytönpaikkaa. Kaikille pelipaikka NHL:ssä ei aukea, vaikka istuisi puoli vuosikymmentä linja-autossa matkalla seuraavalle AHL-paikkakunnalle.

Jos pelaaminen ei lähde Pohjois-Amerikassa rullaamaan, harva pelaaja kuitenkaan pystyy osakkeitaan parantamaan piipahtamalla Euroopassa.

Tapparalle Haapala on ilman muuta loistava vahvistus, ja kukapa voisi vastustaa mahdollisuutta lähteä taistelemaan Liigan mestaruudesta, kun vastapainona on taistelu pelipaikasta AHL:n heikoimpiin kuuluvan joukkueen kokoonpanoon.

Haapalan näkökulmasta tämä tutun turvallinen valinta saattaa kuitenkin maksaa NHL-paikan lopullisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös