Vieraita Lahdesta, nokkiiko Pelicans pisteet HIFK:n puolustuspään virheistä

LIIGA / Ennakko
Daniel Grillfors ja Antti Erkinjuntti kilpailevat jälleen kiekosta
Torstain ottelussa HIFK kohtaa edelliskerralla stadilaisista murskavoiton ottaneen Lahden Pelicansin. Kauden keskinäiset otteluvoitot ovat vieraan hyväksi 2-1 ja kilpailu lopullisista sarjasijoituksista käy kuumimmillaan. HIFK on lahtelaisia kahdeksan pistettä jäljessä torstaihin lähdettäessä.

Molempien joukkueiden edelliset ottelut juontavat lähes viikon taakse. HIFK hävisi perjantaina Hämeenlinnassa lukemin 3-1, ja Pelicans nappasi jatkoille edenneestä ottelusta pisteen hävittyään KooKoolle. Maalit saattavatkin Nordenskiöldinkadulla olla harvassa, sillä kumpikaan joukkue ei ole häikäissyt maali-iloitteluilla.

Edelliset ottelut

HIFK:llä edellisistä viidestä kamppailusta on tilillä kolme voittoa, joista ehkä mieleenpainuvin nähtiin edellistorstaina Helsingissä. Kotijoukkue takoi kolme maalia viimeiseen kymmeneen minuuttiin SaiPaa vastaan. Maalinteossa onnistuivat pitkästä aikaa Juuso Puustinen, Micke-Max Åsten ja Joe Finley. Roope Hintz loisti läpi koko ottelun ja nautti tekemästään voittomaalista. Viidestä viimeisestä ottelusta on näin ollen HIFK:llä plakkarissa kaksitoista.

Pelicansin lento puolestaan on viime aikoina päätynyt lähes poikkeuksetta jatkoille. Viimeisestä viidestä ottelusta matkaan on lähtenyt seitsemän pistettä. KooKoo kuritti lahtelaisia lauantaina alivoimalla ja Pelicans sai jahdata tasoitusosumaa aina päätöskympille, jolloin Juha Leimu tasoitti pelin. voitto-osuman Kouvolassa iski jatkoajalla Andrei Hakulinen.

HIFK:n otteista on vaikea kaivaa esiin kovinkaan montaa positiivista seikkaa. Joukkue tuppaa sortumaan todella karmeisiin puolustuspään virheisiin ja hyökkäys-suuntaan syötöt ovat mallia sinnepäin. Tämä on kostautunut kerran jos toisenkin vastustajan päästessä kiekkoon kiinni. Tästä hyvänä esimerkkinä edellinen ottelu KooKoota vastaan. Ensimmäisen kympin jälkeen Leland Irvingille oli vieraspäädyssä kirjattu pyöreät nolla torjuntaa.

HIFK:n täytyy saada avukseen jo melkoinen ihme, jotta se varmistaisi suoran pudotuspelipaikan. Piste-eroa kuudenteen sijaan on kahdeksan pistettä, ja pelaajien henkinen kantti alkaa varmasti olla koetuksella. Pelicansilla puolestaan on jo tällä kierroksella mahdollisuus nousta pudotuspeliviivan paremmalle puolelle mikäli se selättää kotijoukkueen ja Ässät häviää oman ottelunsa.

Erikoistilannepelaaminen

Nouseeko maalivahtipeli ratkaisevaksi torstaina? Niklas Bäckström palasi loukkaantumisen jälkeen takaisin HIFK:n maalille ja näin ollen valmentaja Antti Törmäsellä on valinta Bäckströmin ja Kevin Lankisen välillä. Molemmat ovat suoriutuneet tehtävistään kunnialla. Pelicansin maalilla torjuntavastuun kantaa todennäköisesti Karri Rämö.

HIFK:n erikoistilannepelaaminen on takunnut pahasti läpi kauden. Joukkue saa rotaation aikaiseksi, mutta hämminginaiheuttajat vastustajan maalilla loistavat poissaolollaan. Laukausten lukumääräkin on olematon. Rahkeita komeisiin ylivoimaosumiin olisi ja monasti HIFK on juhlinut pitkän pyörityksen päätteeksi, mutta tasakentällisin. Saku Salmela on nostanut hurjasti tasoaan. Liigan parhaimpiin kuuluva aloituksen-napsija Corey Elkins puolestaan majailee sairastuvan puolella.

Myös Pelicansin erikoistilannepelaaminen on tökkinyt pahasti. Lahtelaistenkin riveistä löytyy taitoa Vili Sopasesta Iikka Kangasniemeen. Ylivoimatilastoissa HIFK:n vetäessä häntää on Pelicans sijalla kymmenen.

Seuraa Heitä

Roope Hintz #24 | Dallas

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on monasti päässyt näyttäviin läpiajoihin.

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyökkääjä tietää kuinka päästä maalipaikoille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Helsinki on Lahden esikaupunki
Pelicans on hallinnut kauden keskinäisiä kohtaamisia ensimmäisen ottelun jälkeen, kun pisteet ovat 5-1 ja maalit 12-4 lahtelaisille. Lahtelaisilla on ollut viime aikoina hieman haastavaa vieraissa, joten samankaltaista maalijuhlaa ei nähdä. HIFK:lla on ollut kotona vielä vaikeampaa, joten lahtelaiset nappaavat keskinäisten kohtaamisten isännyyden.
2
3 4