Sportin pudotuspelihaaveiden arkkuun hakataan viimeistä naulaa Hämeenlinnassa

LIIGA / Ennakko
Romahtaako Sportin korttitalo lopullisesti?
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK ja Sport kohtaavat toisensa viimeistä kertaa runkosarjassa. Isäntäjoukkue on ollut kaikissa aiemmissa kohtaamisissa vahvempi. Runkosarjan lopussa ei kummaltakaan joukkueelta puutu panosta.

Sportin ja HPK:n kauden aiemmat kohtaamiset ovat menneet hämeenlinnalaisten nimiin. Vaikka otteluvoitot ovatkin 3-0, on HPK onnistunut nappaamaan vain yhden kolmen pisteen voiton. Aiemmissa kohtaamisissa joukkueiden välinen ero on ollut vain yhden maalin suuruinen.

Kotijoukkue HPK on esiintynyt epätasaisesti. Edellisen viiden ottelun rupeamaan mahtuu 4-0-mahalasku Ilvestä vastaan Tampereella kuin myös tehoton, mutta suvereeni 3-1-voitto HIFK:sta Hämeenlinnassa.

Kärkijoukkueista Kerho kaatoi TPS:n, mutta hävisi kotiedun kannalta kriittisen ottelun kovakuntoista JYPiä vastaan. Edellisenä lauantaina HPK hävisi Jukureille maalein 3-1.

Jos HPK näyttää menettäneen jossain vaiheessa melko varmaltakin näyttäneen kotiedun pudotuspeleihin, on Sport luiskahtanut todelliseen mahalaskuun pudotuspelien ulkopuolelle.

Edellisen kuuden ottelun saldo on surullinen. Vaasalaiset ovat onnistuneet nappaamaan vain yhden pisteen. Edellinen voitto on helmikuun kymmenenneltä päivältä Pelicansia vastaan.

Tasaisessa sarjassa eroa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle oikeuttavaan kymmenenteen sijaan on ainoastaan neljä pistettä, mutta Sportin edellisen kymmenen ottelun pistekeskiarvo 0,90 on surkea ja oikeuttaa koko sarjan viimeiseen sijaan.

Lisäksi vastustaja HPK on yksi Liigan kovimmista kotijoukkueista ja haluaa varmasti näyttää taas parastaan heikosti menneen Mikkelin reissun jälkeen, joten vaasalaiset saattavat hyvinkin joutua vilkuttamaan lopulliset hyvästit pudotuspelihaaveillensa.

Kumman tehoton hyökkäys hyödyntää toisen heikon alivoiman?

Sportin mahdollisuudet piilevät tiiviissä taistelupelaamisessa ja vahvassa maalivahtityössä. Lisäksi HPK:n alivoima on ailahdellut. Vaikka Sport ei ole kahdessa edellisessä ottelussaan onnistunut tekemään maaliakaan, teki Ville Viitaluoma Kärppiä vastaan kaksi ylivoimamaalia.

HPK on tuskaillut kotiluolassaankin tehottomuuden kanssa, vaikka voittoja onkin napsunut tilille.

HPK:lta ei ole noussut Sakari Mannisen johtaman ketjun takaa taustatukea. Manninen vastaakin pitkälti Niklas Hagmanin ja Teemu Turusen kanssa HPK:n maalinteosta tällä hetkellä.

Syksyllä kultakypärääkin kantanut Janne Lahti katkaisi JYPiä vastaan merkityksettömällä viime hetken kavennusmaalillaan 13 ottelun maalittoman putken, mutta HIFK:ta ja Jukureita vastaan ruuti oli jälleen märkää. Lisäksi tulokashyökkääjä Oula Palveen peli vaikuttaa itsepintaiselta puskemiselta rennon kiekkoiloittelun sijaan.

Kaikki ongelmat korostuvat joukkueen ylivoimapelissä, joka ei ole loksahtanut oikein missään vaiheessa kautta kohdalleen. Ehkä Sportin heikosta alivoimapelaamisesta on apuja HPK:n takalukon avaamiseen.

Seuraa Heitä

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Heilutti aikanaan tahtipuikkoa oranssissa paidassa. Syttyykö velmu sentteri vanhassa kotihallissaan pitämään Sportin pudotuspelihaaveet elossa?

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Perinteisesti aivan eri mies pudotuspeleissä kuin runkosarjassa. Kotiedun kannalta voisi ottaa jo varaslähdön kevääseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n kotivire kantaa voittoon
HPK on ollut kotona hurjassa iskussa, sillä joukkue on voittanut kahdeksan kotipeliä putkeen. Sportin taival on puolestaan ollut erityisen tuskaisa, mistä kertoo edellisen ottelun yli 50 laukausta maalia kohden, mutta nolla tehtyä maalia. HPK:sta Sport ei saa sen helpompaa vastustajaa, joten vaasalaiset poistuvat Hämeenlinnasta pisteittä.
3 4
0 1