Ilves haluaa pudotuspeleihin, TPS haluaa tasaisuutta

LIIGA / Ennakko
Juho Liuksiala on väläytellyt viime otteluissa.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti
Ilves ja TPS kohtaavat viimeisen kerran tällä kaudella - ainakin runkosarjassa. Samalla se on Ilveksen viimeinen ottelu itseään sarjataulukossa ylempänä olevaa joukkuetta vastaan. Loput pelit itseään alempana olevia vastaan, joiden jälkeen selviää pudotuspelipaikan kohtalo.

Ilves sai viimeisellä hetkellä kovan nosteen peliinsä. Hetken jo näytti siltä helmikuun alussa, että taitaa olla tämä kausi tässä. Nyt ollaan kuitenkin tilanteessa, jossa kaikki kortit ovat Ilveksen omissa käsissä. Ilveksen sijoitus on 11.s, tasapisteissä Jukureiden kanssa, joka pitää viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan. Jukureilla on yksi voitto enemmän hallussaan, mutta yksi peli enemmän pelattuna.

Ilveksellä on "helppo" loppuohjelma, kun se pelaa ainoastaan TPS:ää vastaan itseään korkeamalla olevia joukkueita vastaan enää tällä kaudella. Loput ovat "helpompia" vastustajia. Heittomerkeissä tämä "helppo", koska mikään ottelu ei ole helppo etukäteen katsottuna.

Miksi Ilves pelaa paremmin kuin keskitalvella johtuu melko yksinkertaisesti siitä, että sairastupa on tyhjentynyt. Välillä jo melko tragikoomisia piirteitä saanut Ilveksen loukkaantumislista on pienentynyt. Lisäksi Ilves on onnistunut voittamaan myös kotonaan, mikä on ollut läpi kauden vaikea paikka. 

Otto Koivula johtaa tulokkaiden maalipörssiä ja on pelaamassa vahvaa loppukautta. Samoin pitkään sairastuvalla ollut Teemu Rautiainen on jälleen iskussa.

Ylivoima ei viime peleissä ole toiminut hyvin, koko kauden mittarilla Ilves on keskisakkia − kuten myös TPS. Ilveksen onneksi viimeisen kymmenen ottelun perusteella alivoima on Liigan parasta. 

Ilves pelaa jokaisen viimeisestä viidestä pelistään kuin koko kausi ratkeaisi yhteen peliin. Taistelu alkaa tästä ottelusta.

TPS kohti pudotuspelejä vahvassa myötätuulessa

Turun joukkue on pelannut läpi kauden kurinalaisesti, ja onkin kerännyt kiitosta puolustushalukkuudestaan. Varsinkin pudotuspeleissä, minne TPS marssii vahvana, oman pään varjelun pitää olla primus motor. Ja sitä se on. Mutta hyökkäyspeli ei tunnu olevan.

Joukkue on tehnyt helmikuussa luvattoman vähän maaleja. Vastustajan maaliin kiekko on saatu yli kahdesti vain yhdessä pelissä. Vaikka pudotuspeleissä puolustuksen pitää toimia, niin on niitä maaleja (tai edes yksi) pakko saada tehtyä. TPS on myös kärsinyt hieman loukkaantumisista. Erik Thorell palaa vierasjoukkueen onneksi kokoonpanoon, mutta lisää miehiä kaivattaisiin takaisin kaukaloon. Eric Perrin ja Tomi Kallio, jotka eivät ole kaikkein kevytjalkaisimpia, ovat joutuneet urakoimaan tavallista enemmän.

Turkulaisten ongelma on ollut ajoittainen bensan loppuminen. Pelityyli on kuluttava, sillä ylhäältä vastustajaa painestava pelitapa vie mehuja koko porukasta. Runkosarjassa TPS on saanut huilipäiviä, kun otteluita voi olla yhdestä kahteen joinakin viikkoina. Pudotuspeleissä tämä ei onnistu, kun parhaimmillaan seitsemän ottelua voidaan pelata 10-11 päivään. 

TPS:n peli on ollut uomissaan koko kauden, se ei ole ongelma. Ylivoimaa päävalmentaja Ari-Pekka Selin on välillä valitellut. Pudotuspeleissä senkin on syytä olla valmista.

Seuraa Heitä

Otto Koivula #12 | AHL

Hyökkääjä

4+5 helmikuun otteluissa. Nuoresta pelaajasta on (lähes) vaikka mihin. Nyt lämpöisiä käsiä tarvitaan.

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

2+2 helmikuussa, koko kaudella 33 pistettä. Läpimurtokausi tulossa 22-vuotiaalle pelaajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

TPS:n murhaava ylivoima kantaa voittoon
TPS on pelannut edellisessä kuudessa vierasottelussaan murhaavaa ylivoimaa, kun erikoistilannepeli on toiminut yli 46 prosentin teholla. Ilves puolestaan on piristynyt kotiotteluissaan erityisesti alivoimapelin saralla, joten Tampereella nähdään tiukka kamppailu pisteistä. TPS kuitenkin nappaa lopulta voiton viimeistään jatkoajan kautta kahden sulamisen jälkeen.
2 3
3