Liekehtivän Lahden ja vahvoja näyttöjä antavan Matushkinin tähtiloistoa

LIIGA / Ennakko
Janne Lahti (47) on pelannut viime aikoina vahvasti.
Kuva © Timo Savela
Taistelu lopullisista sijoituksista jatkuu, kun sarjassa viidentenä ja kuudentena majailevat Ässät ja HPK kohtaavat Isonmäen illassa.

Kun lauantai mukaan luettuna runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua, HPK on seitsemän pistettä Ässiä edellä. Kerholla on edessään JYP viiden pisteen päässä, mutta aseman lievästä sementoitumisesta huolimatta sillä ei ole mitään syytä löysätä tahtia viimeisissä peleissään.

Sport jäi vastaantulijaksi, ja varsinkin kokenut Janne Lahti sai makeaa mahan täydeltä. Helmikuun kahdeksassa ottelussa syntyivät vain tehot 1+1, mutta hyökkääjän itsensä mukaan se ei kerro koko totuutta vaisuudesta.

HPK:n maalilla nuori Emil Larmi pelaa vakuuttavasti illasta toiseen ja johtaa tällä hetkellä Liigan nollapelitilastoa kuudella merkinnällään. Kevin Lankinen, Antti Lehtonen ja Jussi Rynnäs ovat pelanneet viisi nollapeliä.

Hämeenlinnalaiset ovat hallinneet tämän kauden keskinäisiä kohtaamisia varsinkin kotipeleissään. Ässät onnistui kauden ensimmäisessä HPK-pelissä nappaamaan jatkoaikavoiton, muuten pisteet ovat sataneet Kerhon laariin.

Ominaista molemmille joukkueille on, että poissaolot on pystytty paikkaamaan. Ässiltä on puuttunut avainpelaajia kukin vuorollaan, viimeksi Jyri Marttisen kausi päättyi ennen aikojaan. Päävalmentaja Jyrki Ahon systeemeistä on kuitenkin löytynyt korvaavia suorittajia, eikä yhden yksilön merkitys ole kasvanut liian suureksi.

Sama on toteutunut Antti Pennasen valmentamassa HPK:ssa. Joukkue puskee vakuuttavasti kohti kevättä, ja juuri paljon nähnyt Lahti on yksi tärkeitä palasia kokonaisuudessa.

Maalilla HPK:n Larmi on tukevasti kiinni vastuuvahdin roolissa, ja hieman samoin on Ässien Andreas Bernardin kohdalla. Ari Ahonen oli Jukurit-tappiosta huolimatta erinomaisessa vireessä, mutta silti italialainen on todennäköisempi valinta lauantain otteluun.

Jos puolustajien tasonnostosta puhutaan, täytyy kotijoukkueesta mainita Juho Tommila ja vierailijoista Petteri Nikkilä.

Tommila on ollut kuin eri pelaaja Maksim Matushkinin saapumisen jälkeen. Ruotsalaispakin kanssa yhteistyö toimii, ja Tommila näyttää todeksi aiemminkin olemassa ollutta osaamistaan.

Nikkilä taas on jo pitkään pelannut omaa fyysistä rooliaan Kerhon puolustuksessa, mutta tällä kaudella lisämausteeksi on saatu ripaus parempaa sijoittumista, mallikasta aluepelaamista sekä tarkkoja avaussyöttöjä.

HPK:n tämän kauden pelin rakenne on mahdollistanut Nikkilän selvän tasonnoston ja eteenpäin menemisen.

Kaiken kaikkiaan lauantaista sopii odottaa kuin pudotuspelien esikarsintaa. Vain Niklas Hagmanin kauden toinen visiitti Isoonmäkeen jää puuttumaan, sillä HPK-hyökkääjä sai torstain tapahtumista yhden ottelun pelikiellon.

Seuraa Heitä

Maksim Matushkin #52 |

Puolustaja

Ruotsalaispuolustaja oli jälleen iso pala Ässien toimivaa ylivoimaa Kouvolassa. Samanlaista työskentelyä hyökkäyssinisellä nähtiin Ässissä viimeksi Esa Lindelliltä.

Shane O'Brien #55 |

Puolustaja

Näppärät kädet ja fyysinen pelityyli nousevat vielä kevään peleissä arvoon arvaamattomaan. Vahva kanadalainen on löytänyt paikkansa joukkueesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät vahvempi kotona, HPK huono vieras
Ottelun merkitystä tarvitsee tuskin korostaa. HPK:lla on ottelussa viimeinen oljenkorsi nousta mukaan taisteluun pudotuspelien kotiedusta, Ässät puolestaan taistelee kynsin ja hampain paikasta kuuden parhaan joukossa. Ottelun merkitys aiheuttanee sen, että kumpikaan ei halua riskillä hakea täyttä pistepottia, vaan mahdollisuuksien säilymiseksi pienempikin määrä pisteitä riittää. Ässät on astetta parempi kotikentällään kuin vieraissa, HPK:n pistekeskiarvo on puolestaan huomattavasti heikompi vieraskentillä.
2 3
1 2