Maalinteko-ongelmien riivaamat kärkijoukkueet kohtaavat Turussa

LIIGA / Ennakko
Illan ottelussa myös katsomossa on suuren urheilujuhlan tuntua, sillä Turkuhalli on ennakkolipunmyynnin perusteella täyttymässä hyvällä prosentilla.
Kuva © Timo Savela
TPS ja Tappara ovat kuluvalla kaudella olleet tasainen taistelupari. Tapparalla ei ole illan ottelussa huolen häivää, sillä runkosarjan voitto varmistui jo torstaina. TPS:n panokset sen sijaan kovenevat kierros kierrokselta.

Tapparalla ei ole runkosarjan loppukierroksilla tuloksellista panosta, sillä runkosarjan voitto varmistui jo aiemmin kuluvalla viikolla. TPS.llä sen sijaan on panosta riittämiin, sillä turkulaisjoukkueen kakkossijaa hamuavat KalPa ja JYP ovat enää kolmen pisteen päässä.

Jäljellä olevat runkosarjan kierrokset tarjoavat kirvesrinnoille mahdollisuuden oman pelin parantamiseen. Tiistainen Jukurit-kamppailu osoitti, että esimerkiksi puolustuspelissä Tapparalla on parantamisen varaa. Mikkeliläiset löysivät väylät tamperelaisten maalille ajoittain aivan liian helposti.

Maalinteko tuntuu tällä hetkellä tuottavan vaikeuksia Tapparalle. Yksi syy voi löytyä vastustajien kevättä kohti parantuneista puolustuspeleistä, mutta myös aktiivisesti pyörinyt ketjurotaatio tuottaa omat haasteensa. Tähän ongelmaan helpotusta tuovat Kristian Kuuselan ja Veli-Matti Savinaisen kaltaiset pelaajat, jotka voivat suhteellisen huoletta pelata lähes missä ketjussa tahansa.

Myös TPS taistelee maalinteko-ongelmiensa kanssa. Viimeisen yhdeksän ottelun aikana kahden maalin raja on ylitetty ainoastaan kertaalleen ja edellinen voitto on jo kahden viikon takaa. Loukkaantumisten runtelema hyökkäys on ajoittain piiputtanut maalintekotilanteissa todella pahasti, mutta tästä huolimatta TPS on jäänyt pisteittä viimeisen viiden ottelunsa aikana ainoastaan kahdesti.

Poissaolijoita ja tärkeitä palasia

Erik Thorellin torstainen paluu kokoonpanoon oli turkulaisille helpotus. Ruotsalaishyökkääjä osoitti arvonsa heti torstaina iskiessään maalin Ilvestä vastaan. Turkualaisten kokoonpanosta puuttuvat kuitenkin vielä Curtis Hamilton, Ilkka Pikkarainen ja Dave Spina. Leveyttä ei entiseen tapaan siis turkulaiskokoonpanosta löydy, joten kärkipelaajien kuorma on kasvanut entisestään.

Loukkaantumisten ja viime hetken hankintojen myötä Tapparan vielä hakee toimivia ketjukoostumuksia. Puolustuksessa on kova kilpailu pelipaikoista ja hyökkääjiä on ollut loukkaantuneena, joten yleensä puolustajan tontilla pelaava Aleksi Salonen on pelannut muutaman pelin tamperelaisten neljännen ketjun keskellä.

Myös TPS:lle erittäin tuttu Tappara-maalivahti Teemu Lassila pelasi tiistaina Jukureita vastaan todella hyvän ottelun. Lassila torjui myös joukkueiden edellisessä Turun kohtaamisessa Tapparalle voiton ja turkulaisyleisö toivotti Lassilan tervetulleeksi takaisin vanhan kotiyleisönsä eteen mojovien buuauksien saattelemana.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola myönsi kohtaamisen jälkeen, että Lassilan valinta maalinsuulle ei ollut sattumaa, joten hänen pelaamisensa illan kamppailussa ei olisi yllättävää.

– Kyllä Teemu nämä kulmat tuntee. Hän tuntee vastustajan pelaajia, ja näytönhaluja varmasti oli, koska kyseessä on kotiseura, totesi Tapola marraskuisen ottelun jälkeen.

Seuraa Heitä

Teemu Lassila #35 |

Maalivahti

Kaksi edellistä kautta Turussa pelannut Lassila on suurelle osalle TPS-pelaajista tuttu. Tästä huolimatta joukkueiden marraskuisessa kohtaamisessa TPS ei oikein löytänyt tarvittavia keinoja Lassilan ja Tappara-puolustuksen päihittämiseen. Lassilan tämänhetkinen vire on niin hyvä, että myös tällä kertaa TPS saa tehdä täyden päivätyön ohittaakseen Tappara-vahdin.

Tomi Kallio #71 |

Laitahyökkääjä

TPS-kapteeni on ottanut joukkueensa reppuselkäänsä ja hän on johtanut joukkuettaan niin pelillisesti, kuin tilastollisestikin. 40-vuotias Kallio on enää viiden pisteen päässä 50 pisteen rajapyykistä ja jos otteet jatkuvat viime aikojen kaltaisina, niin tämän rajan ylittäminen ei ole mahdottomuus.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Molemmilla maalintekovaikeuksia
Tiukasti runkosarjan toisesta sijasta taisteleva TPS on kerännyt viime aikoina pisteitä kohtalaisella tahdilla, mutta viimeistelyn osalta joukkue ei ole kauden parhaassa vireessään. Viimeisen yhdeksän ottelun jaksolla joukkue on pystynyt tekemään enemmän kuin kaksi maalia vain kertaalleen. Myös runkosarjan voittoon matkaavalla Tapparalla on ollut ajoittaisia ongelmia hyökkäyspelinsä tehokkuuden kanssa, vaikka voittotili onkin karttunut tasaiseen tahtiin. Puolustuksen osalta joukkueilla ei ole hätää, joten odotettavissa on vähämaalinen kamppailu.
1 2
1 2