IPK koettaa kevätkuntoaan K-Vantaata vastaan - sammuttavatko lohipaidat Podzinsin pisteputken?

MESTIS / Ennakko
IPK on onnistunut viimeisissä peleissään maalinteossa. Riittääkö vire K-Vantaata vastaan?
Kuva © Janne Falck
Lauantaina Kankaan montussa iskevät yhteen Iisalmen Peli-Karhut ja K-Vantaa. Molemmat joukkueet purjehtivat tällä hetkellä myötätuulessa, sillä molemmat joukkueet on napsineet kolme voittoa viimeisistä viidestä pelistä. Erityisesti kevään myötä vireen löytänyt IPK on vauhdissa, sillä kahden viimeisen ottelun maaliero on sen eduksi peräti 11-1.

IPK on löytänyt karsintoja ajatellen loistavan vireen, joka on tuonut joukkueelle neljästä viime ottelusta kolme komeaa voittoa. Kaikille voitto-otteluille yhteistä on ollut uusi latvialaistähti Ainars Podzins, joka on kolmessa pelaamassaan kampailussa iskenyt tehot 5+2. Näiden voitokkaiden ottelujen maalierokin on joukkueelle mairitteleva 13-2.

Pelisysteemi kuntoon

Valmentaja Janne Sinkkonen onkin hykerrellyt tyytyväisyyttään uuden vahvistuksensa myötä: se on ollut kuin vastaus joukkueen rukouksiin maalintekijästä. Kun samaan aikaan tyhjäksi arvaksi jo tuomittu Roberts Locans on niin ikään löytämässä maalijyväänsä Adam Zborilin rinnalla, voivat karhupaidat tällä hetkellä valmistautua varsin rauhallisin mielin keväällä mitä todennäköisimmin odottaviin karsintoihin.

Sinkkonen uutena valmentajana teki maaottelutauon aikana joukkueen kanssa hyvää työtä, ja IPK:n omanpään peli on tiivistynyt ja ennen kaikkea selkiytynyt entisestään. Sekä JYP-Akatemiaa että KeuPaa vastaan IPK oli leijonanosan ottelusta ottavana osapuolena, mutta koordinoitu ja selkeä omanalueen puolustuspelaaminen piti vastustajien hyökkäykset varsin vaarattomina.

Kun vastavuoroisesti alkukauden tehottomuuteen on löydetty lääkkeet, on ollut jälki kaukalossa vakuuttavaa. Suurin muutos on maskipelaamisessa, johon löytyy nyt halukkaita. Perjantainakin KeuPaa vastaan peräti kolme karhulauman maaleista syntyi viivalaukauksista oikea-aikaisen ja riittävän maskin takaa.

K-Vantaa niskan päällä keskinäisissä

Joukkueiden keskinäisissä kamppailuissa lohipaidat ovat olleet kuskin paikalla. K-Vantaa on vienyt kaikki kolme kohtaamista ja erityisesti kaksi edellistä varsin rumin lukemin 6-1 ja 5-1. Yksi keskinäisten ottelujen tehokkaimmista miehistä on kuitenkin lauantaina sivussa.

K-Vantaan puolustaja Niko Nurmikanta sai perjantain Jokipojat-ottelussa kovan taklauksen itseensä sillä seurauksella, että mies kuljetettiin paareilla jatkotutkimukseen. Miestä siis tuskin nähdään Iisalmen illassa.

Lohipaitojen hyökkäyksestä löytyy myös iso lovi, sillä joukkueen pistepörssin kakkonen ja koko Mestiksen maalipörssin kakkosmies Julius Rantaeskola kärsii loukkaantumisesta ja oli Joensuussa sivussa. Mies tuskin pelaa myöskään IPK:ta vastaan. Sitä vastoin joukkueen pistekärki Toni Leinonen on pelikunnossa, ja mies iskikin Joensuussa pelin viimeistään ratkaisseet 4-2-ja 5-2-maalit tyhjiin kolmannen erän lopulla.

Seuraa Heitä

Adam Zboril #38 |

Vasen laitahyökkääjä

Zboril on tuskaillut maalinteon kanssa läpi kauden, eikä sopivaa ketjukaveri miehen rinnalle ole löytynyt. Viime peleissä mies on istutettu toisen maalinteon kanssa tuskailleen pelaajan Roberts Locansin viereen ja tulosta on alkanut pikku hiljaa syntyä.

Toni Leinonen #25 |

Laitahyökkääjä

Joukkueen pistekärki on nakutellut tehoja lähes piste per peli -tahtiin. Syöttelijänä kunnostautuneen miehen pitää löytää lauantaille uusi tutkapari, sillä Julius Rantaeskola on loukkaantuneena sivussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle