Kiekko-Vantaa hakee ensimmäistä voittoaan RoKista

MESTIS / Ennakko
Simo Mälkiä on ollut viime aikoina tyytyväinen ryhmäänsä.
Perjantaina Tikkurilassa kohtaavat kärkipään Kiekko-Vantaa ja häntäpään RoKi. Vantaalaiset hakevat hyviä asetelmia pudotuspeleihin, eivätkä he ole voittaneet tällä kaudella RoKia kertaakaan. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kolme kertaa, ja aina rovaniemeläiset ovat vieneet voiton.

Perjantaina Mestis-kierroksella Tikkurilassa kohtaavat kärkipään Kiekko-Vantaa ja häntäpään RoKi. Ottelusta tullee vantaalaisten hallitsema, ja lohipaidat lähtevät pienoisena ennakkosuosikkina otteluun.

Kiekko-Vantaalla on alla hyvä ja ehjä TUTO-ottelu, kun lohipaidat voittivat turkulaiset kotonaan maalein 3-1. Kiekko-Vantaa on voittanut kuudesta viimeisestä ottelusta neljä. RoKilla puolestaan on viidestä viime ottelusta kaksi jatkoerävoittoa. Voitot tulivat Hermestä ja LeKiä vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet runkosarjassa kolme kertaa, ja joka kerta pisteet ovat lipsuneet rovaniemeläisten pussiin. Ottelut ovat olleet tasaisia, kun RoKi on vienyt voitot maalein 2-1, 5-4 ja 3-1. Kiekko-Vantaalla on siis korkea aika voittaa RoKi runkosarjassa.

Kiekko-Vantaalla alla tärkeä voitto

Kiekko-Vantaa lähtee otteluun allaan hyvä ja ehjä kotiottelu TUTOa vastaan. Lohipaidat lähtivät otteluun ennakkoluulottomasti, ja päävalmentaja Simo Mälkiä oli tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen.

− Pelaajien vireystila oli loistava. Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta onneksi saimme raavittua pisteet kotiin, Mälkiä totesi.

Puolustus toimi vallan mainiosti, eikä TUTO päässyt ajamaan maalille tai toimittamaan kiekkoa maalintekosektorille. Joensuussa loukkaantunut puolustaja Nico Nurmikanta sai luvan pelata, ja pelasikin loistavasti. Jokainen hänen lähettämänsä kiekko maalille on vaarallinen.

Jani Kautto oli lähellä pelata nollapelin, mutta turkulaiset saivat runnottua kavennusmaalin vain puolitoista minuuttia ennen päätösvihellystä. Hyökkäyksessä loistivat muun muassa Frank Gymer ja Pekka Niemimaa, joka kunnostautui erityisesti puolustuksen apuna omassa päässä.

RoKilla muutoksien aika

Rovaniemeläiset saivat uuden päävalmentajan, kun pestin otti vastaan Juha Juujärvi. Juujärven sopimus kattaa loppukauden, ja mies suuntaa muualle kauden jälkeen. Luotsi on tuonut uusia asioita RoKin peliin, ja joukkue on lievästi sanottuna uuden edessä. Uutena asiana peliin ovat tulleet viivelähdöt. Lisäksi puolustukseen on tullut aimo annos tiiviyttä.

RoKin peli on ollut hetkittäin hapuilevaa, mikä on johtanut siihen, että vastustajat ovat päässeet iskemään melko helposti. Puolustuksessa on vielä parannettavaa. Hyökkäykseen joukkue kaipaa lisää rohkeutta hakea ratkaisuja.

RoKin erikoistilannepelaaminen on kohtalaisessa kunnossa. Maalivahtipeli on hyvissä käsissä, kun Paavo Hölsä ja Toni Eskelinen ovat pelanneet vakuuttavasti.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa ja RoKi pelaavat perjantaina paremmuudesta, kun rovaniemeläiset ovat vieneet kaikki kolme kohtaamista. Kiekko-Vantaa hakee pudotuspelien kotietua, ja RoKi voi olla parhaimmillaan vain suupala vantaalaisille.

Ottelusta tullee tasainen, mutta Kiekko-Vantaa vie rutinoidun voiton varsinaisella peliajalla.

Seuraa Heitä

Frank Gymer #10 |

Keskushyökkääjä

Hyökkääjä näytti keskiviikkona, että osaa järjestellä ja hakea hyviä paikkoja. Nyt vaaditaan kuitenkin onnistumisia kaukaloon.

Tommi Siliämaa #26 |

Hyökkääjä

Tärkeä työmyyrä, joka pelaa vahvaa peliä suuntaan ja toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle