RoKi hakee päätöstä kaudelleen – IPK:n katseet jo karsinnoissa

MESTIS / Ennakko
Olli-Matti Järvelä on RoKin paras maalintekijä 19 maalillaan. Onko mies lauantaina ratkaisemassa rovaniemeläisille Mestis-paikkaa tulevalle kaudelle?
Iisalmen Peli-Karhut ja RoKi kohtaavat toisensa runkosarjan päätöskierroksella Iisalmessa. Kankaan montussa on paljon pelissä, sillä voitolla RoKi on kuivilla karsinnoista ja varmistaa siis ensi kaudeksi Mestis-paikan.

Viimeisellä Mestiksen runkosarjakierroksella on paljon pelissä karsintaviivalla. RoKi varmistaa voitolla säilymisensä Mestiksessä, mutta tappio jo varmalle sarjajumbolle IPK:lle tietää melko varmasti pelien jatkumista karsinnoissa.

IPK:n jääminen sarjajumboksi varmistui perjantain Hermes-tappioon, ja joukkue pelaakin lähinnä valmistautuakseen ensi viikolla alkaviin karsintoihin. Kotijoukkue haluaakin lähteä karsintoihin voitolla, joten RoKille ei ole odotettavissa mitään kevyttä suupalaa.

RoKi on ollut kauden kohtaamisissa niskan päällä, sillä se on vienyt otteluista jokaisen. Kahdessa edellisessä se on kuitenkin saanut tehdä täyden päivätyön, sillä ottelut ovat ratkenneet vasta jatkoajalla.

Kaikki omissa käsissä

RoKi ponnahti karsintaviivan yläpuolelle perjantain kierroksella, kun se nipisti pisteen sarjakakkoselta TUTOlta. Jatkoaikatappion tuoma piste takasi nousun karsintaviivan yläpuolelle ja pisteen merkitys voi olla lauantain pelien jälkeen todella merkittävä, sillä ilman sitä RoKi olisi lauantain kierroksella onnistuttava kahmimaan enemmän pisteitä kuin Hokki tai JYP-Akatemia.

Ennen lauantain päätöskierrosta RoKi on pelannut varsin tasaisesti. Se otti tärkeät pinnat JYP-Akatemialta lukemin 3-1 ja ylsi voittoon myös vahvassa kevätvireessä olevaan Espoo Unitedia vastaan. Toisaalta LeKi ja K-Vantaa olivat rovaniemeläisille liian kovia.

Peli-Karhujen tärkeimmän pelit vasta edessä

Kotijoukkueelle viimeinen runkosarjaottelu on merkityksetön. Toki karsintasarjaan on mukavampi lähteä, mikäli viimeisestä pelistä saisi pisteet ja positiivisen energian mukaan karsintoihin.

Riippuen lauantain pelin tuloksissa vastakkain saattaa olla kaksi karsinnoissa kohtaavaa joukkuetta. Tätä taustaa vasten etenkin IPK, jolle pelissä ei ole niin merkitystä, ei välttämättä paljasta ottelussa kaikkia korttejaan.

IPK pääsee viimeiseen kotiotteluunsa ja sitä kautta myös karsintasarjaan varsin hyvässä terveystilanteessa. Pitkäaikaispotilas Otto Huttusta lukuun ottamatta sairastupa alkaa olla tyhjä Jaakko Heiskasta ja Lauri Heinosta lukuun ottamatta. Heinonenkin on pikkuhiljaa toipumasta vammoistaan ja saattaa olla pelikunnossa jo karsintojen alkaessa.

Seuraa Heitä

Aleksi Hämäläinen #80 |

Keskushyökkääjä

Hämäläinen kärsi pitkän loukkaantumisen ja paluunsa jälkeen on totutellut pikku hiljaa uudelleen peliin mukaan. Perjantaina mies väläytteli varsin pirteillä otteilla.

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Syksyn yksi valovoimaisimmista Mestis-pelaajista on pelannut hieman vaatimattomampaa jaksoa. Perjantaina syntyi syöttöpiste 4-3 johtomaaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle