Henrik ja Daniel Sedin päättävät uransa tähän kauteen − "On aika keskittyä perheisiimme ja elämään jääkiekon jälkeen"

NHL / Uutinen
Sedinit ovat olleet jo pitkään Canucks-organisaation keulakuvat.
Kuva © Getty Images
Vancouver Canucksin ruotsalaishyökkääjät Henrik ja Daniel Sedin lopettavat pelaajauransa.

Ruotsalaisveljekset Henrik Sedin, 37, ja Daniel Sedin, 37, päättävät pitkän pelaajauransa tähän kauteen. Sedinit ovat pelanneet Vancouver Canucksissa kaudesta 2000−01 lähtien, ja kuluva kausi on veljeksille NHL-uran 17:s. Työsulkukaudella 2004−05 Sedinit pelasivat kotimaassaan Modo Hockeyssa.

− Aloitimme tämän kauden sillä ajatuksella, että päätös tehtäisiin kauden jälkeen. Pitkin kautta käytyjen keskustelujen jälkeen tuli kuitenkin selväksi, että kuluva kausi on uramme viimeinen, Sedinit kertoivat päätöksestään Canucksin verkkosivuilla.

NHL:ään Sedinit varattiin vuoden 1999 varaustilaisuudessa: Daniel toisena ja Henrik kolmantena. Daniel on pelannut urallaan 1303 NHL:n runkosarjaottelua tehopistein 391+647=1038. Pudotuspeliotteluita hänelle on kertynyt 102, ja niissä hän on tehnyt tehopisteet 25+46=71. 

Henrik on tehnyt NHL-urallaan saman verran tehopisteitä ottelua kohden kuin Daniel: 0,80. Hän on tehnyt 1327 runkosarjaottelussa tehopisteet 240+828=1068, ja 105 pudotuspeliottelussa pisteet 23+55=78.

Kumpikin veljeksistä on voittanut kerran koko NHL:n pistepörssin ja siten Art Ross Trophyn. Lisäksi Henrik on kertaalleen voittanut Hart Trophyn sarjan arvokkaimpana pelaajana ja Daniel kertaalleen Ted Lindsay Awardin pelaajayhdistyksen äänestämänä kauden parhaimpana pelaajana.

− On aika keskittyä perheisiimme ja elämään jääkiekon jälkeen. On aika auttaa kotiläksyissä joka ilta ja olla jokaisella syntymäpäiväjuhlilla. On aika seisoa kaukalon laidalla, jalkapallo-otteluissa ja ratsastustunneilla, Sedinit kirjoittavat.

» Lähetä palautetta toimitukselle