Japanin nousuhaaveille dramaattinen tyrmäys - Itävalta ja Slovenia parrasvaloihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Jan Urbasin kahden maalin päivä siivitti Slovenian nousuun.
I divisioonan MM-kisat saatiin päätökseen lauantaina Etelä-Korean Goyangissa. Yllätysmaa Japani jäi reilun minuutin päähän noususta ylimmälle tasolle.

Japani yllätti turnauksen aikana sekä Slovenian että Ukrainan erinomaisella puolustus- ja maalivahtipelillään. Maa olisi noussut pelaamalla MM-kisojen ylimmälle tasolle, mikäli se olisi voittanut panoksettoman Unkarin päätösottelussaan.

Japani johti kamppailua 4-3 vielä reilu minuutti ennen loppua. Kun Unkari vaihtoi maalivahdin kuudenteen kenttäpelaajaan, onnistui Marton Vas viime hetken tasoituksessa. Japanille olisi riittänyt voittomaalikilpailuvoittokin, mutta Unkari vei voiton toisessa jatkoparissa.

Japani-Unkari -ottelun dramaattisten loppuvaiheiden myötä nuorella joukkueella kisoissa pelannut Itävalta varmisti oman nousunsa. Itävallalle kaikki kaikessa oli kisoissa sen ykkösketju. Thomas Hundertpfund (4+4), Thomas Koch (0+10) ja Brian Lebler (6+3) rohmusivat melkoiset pistesaaliit vain viisi ottelua käsittäneessä turnauksessa.

Ilman supertähti Anze Kopitaria ja monivuotista luottomaalivahtia Robert Kristania kisoihin osallistunut Slovenia tarvitsi lauantaiaamupäivän viimeisestä ottelustaan voiton jo panoksettomasta Itävallasta. Avauspäivän yllättävän Japani-tappion jälkeen vakuuttavasti voitosta voittoon edennyt Slovenia vastasi huutoon. Se kukisti Itävallan maalein 3-1 ja otti oman paikkansa auringosta. Ratkaisupelin sankari oli kahdella maalillaan hyökkääjä Jan Urbas.

Tylysti kolmanneksi jääneen Japanin lisäksi Unkari ja Ukraina jatkavat 1A-tasolla myös ensi vuonna. Isäntämaa Etelä-Korea, jonka maalivahtipeli petti pahoin, jäi viimeiseksi ja hakee olympiaprojektilleen uutta vauhtia tasoa alempaa.

Itävalta ja Slovenia puolestaan osallistuvat Prahassa ja Ostravassa keväällä 2015 pelattaviin ylimmän tason MM-kilpailuihin.