Jatkoaika uudistuu

LIIGA, MESTIS, NHL, MAAJOUKKUE / Uutinen
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Yli yhdentoista vuoden toiminnan jälkeen Jatkoajan verkkolehti siirtyy uudelle aikakaudelle. Luet tätä uutista täysin uudistuneesta verkkolehdestämme. Muutos tarkoittaa meille jatkossa huimia mahdollisuuksia kehittää Jatkoaikaa vastaamaan teidän, lukijoiden tarpeita entistä paremmin.

Näkyvin osa muutosta ja uudistusta on luonnollisesti verkkolehden huomattavasti entistä visuaalisempi ulkoasu. Samalla myös sivuston käytettävyyteen on panostettu, jotta koko verkkolehden tarjoama sisältö tulisi lukijoille esille helpommin.

- Vanhankin Jatkoajan käyttöliittymä palveli lukijoita hyvin monet vuodet, mutta nyt uudella sivustolla halusimme tuoda ilmeeseen paljon lisää visuaalisuutta. Samalla myös pyrimme nostamaan läpi sivuston kaikkea tarjoamaamme sisältöä vahvasti framille, Jatkoajan AD Jussi Kivimäki mainitsee.

Ulkoasun lisäksi myös koko verkkolehden julkaisujärjestelmä laitettiin samalla kertaa uusiksi. Vaikka Jatkoajan käyttöliittymä onkin pariin otteeseen nähnyt pieniä muutoksia 11 vuoden aikana, on sivuston taustalla ollut julkaisujärjestelmä peräisin vuodelta 2000.

- Uusi julkaisujärjestelmä tarjoaa meille loistavan tilaisuuden kehittää verkkolehteämme. Viime vuosien aikana toimituksellamme on ollut paljon erinomaisia ideoita, mutta tekninen toteutus on lähes aina osoittautunut mahdottomaksi. Samoin pystymme jatkossa kuuntelemaan paremmin lukijoiden ääntä ja ehdotuksia, projektista Jatkoajan puolella vastannut hallituksen puheenjohtaja Matti Liljaniemi kertoo.

Koko hankkeen teknisestä toteutuksesta on vastannut vastaavan kaltaisten projektien parissa pitkään toiminut Exove Oy. Jatkoaika ja Exove löysivät nopeasti yhteisen sävelen, kun Jatkoajan tiimi etsi uudelle verkkolehdelle toteuttajaa. Yhteistyö jatkuu myös uuden sivuston lanseerauksen jälkeen, kun nyt nykyjärjestelmän korvaamisen jälkeen päästään tekemään tosissaan kehitystyötä ja uusia ominaisuuksia.

- Hyppäsimme Jatkoajan verkkolehden uudistusprojektiin mukaan vuoden 2012 alussa auttamaan jatkoaikalaisia realisoimaan usean vuoden aikana kerätyt toiveet ja vaatimukset. Yhteistyö on ollut ilahduttavan välitöntä ja asioita eteenpäin vievää. Vaikka kyse on suurimmaksi osaksi talkooporukasta, ei heidän sitoutumisestaan kehittää Suomen lätkäkansalle entistä paremmin palveleva verkkolehti ollut missään vaiheessa epäselvyyttä, Exoven projektipäällikkö Perttu Tiainen kommentoi.

- Sivuston rakenne eroaa pitkälti ns. tavallisen sivuston rakenteesta, joten projekti on antanut lätkätietouden lisäämisen ohella meille mahdollisuuden työskennellä haastavan tekniikan parissa. Projektissa on kiinnitetty huomiota jatkokehityksen helppouteen, joten kauden aikana käyttäjille saataneen lisääkin nähtävää ja kokeiltavaa, Tiainen jatkaa.

Vaikka uusi verkkolehti julkaisujärjestelmineen näin kiekkokauden kynnyksellä lanseerattiin, ei se tarkoitakaan projektin päättymistä. Nyt Jatkoajalla on viimein mahdollisuus viedä verkkolehtensä 2010-luvulle.

Pyydämmekin teitä lähettämään kaikki ideanne, havaintonne puutteista ja virheistä sivun alareunasta löytyvän palautelomakkeen kautta. Moni asia on tietoisesti vielä keskeneräistä ja näiden kehittämiseen keskitytään koko syksyn ajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle