NHL-kierroksen topit ja flopit: Pudotuspelit, täältä tullaan!

NHL / Uutinen
Capitals juhli voittoa jo 50. kerran.
Kuva © Getty Images
Liigan kärki varmisti jo paikkansa kevään huipennukseen. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen muutkin onnistumiset, alisuorittamiset ja joukkueiden suurimmat sankarit.

Topit

Washington Capitals

Itäisen konferenssin ja koko liigan ykkösmiehistö varmisti pudotuspelipaikkansa ensimmäisenä joukkueena. Samalla ylittyi merkittävä rajapyykki, kun Yhdysvaltain pääkaupungin kiekkoylpeys saavutti 50. runkosarjavoittonsa.

Vincent Trocheck, Florida Panthers

Panthers toipui nopeasti edellisen kierroksen tappiostaan. Tällä kertaa Montreal Canadiens jäi miamilaisten jalkoihin, kun tahtipuikkoa heilutti Vincent Trocheck, 22. Jenkisentteri pelaa loistavaa kautta:  hän on jo tuplannut viime kauden pistesaldonsa ja on saalistanut reilut kymmenen kierrosta ennen runkosarjan loppua 48 tehopistettä.

Los Angeles Kings

Mahtivireinen kalifornialaisryhmä otti jo yhdeksännen voittonsa viimeiseen 12 otteluun, kun lännen kärkijoukkue Dallas Stars nöyrtyi kotonaan. Kings johtaa omaa Tyynenmeren divisioonaansa neljän pisteen turvin ja kärkkyy läntisen konferenssin kärkipaikkaa vain kahden pisteen päässä.

Joonas Donskoi, San Jose Sharks

Maalisyöttö avausmaaliin ja voittomaali kolmannen erän loppupuolella toi Sharksille täyden pistepotin kotijäältä ja nosti Donskoin illan ykköstähdeksi.

Flopit

Detroit Red Wings

Red Wings kärsi kirvelevän 3−4-vierastappion kovakuntoiselle Philadelphia Flyersille. Flyers kavensi näin michiganilaisten etumatkaa taistelussa idän viimeisestä villi kortti -paikasta. Red Wings majailee tällä hetkellä konferenssinsa kahdeksantena vain pisteen Flyersin edellä.

Minnesota Wild

Liigan suomalaisjoukkue Wild päästi Ottawa Senatorsin kahdesti tasoihin ja lopulta jatkoajalla voittoon Senators-kapteeni Erik Karlssonin heiluttaessa taikasauvaansa. Ruotsalaisvelho oli mukana jokaisessa ottawalaisten maalissa: hän alusti kaksi osumaa ja ratkaisi voiton jatkoaikamaalillaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Ottelut ja tulokset

TBL
31
BOS
BUF
26
OTT