Nummelin TUTOon loppukaudeksi: "Erikoisosaamiseltaan sarjan paras"

MESTIS / Uutinen
Nummelin palaa Turkuun.
Kuva © Timo Savela
44-vuotias Petteri Nummelin siirtyy Norjan liigan Storhamarista Mestis-seura TUTOn riveihin loppukauden mittaisella sopimuksella.

Petteri Nummelin liittyy TUTOn vahvuuteen loppukauden mittaisella sopimuksella norjalaisjoukkue Storhamarista.

− Keskusteluja käytiin jo kesällä. Silloin aika ei ollut oikea. Viikonloppuna tuli viestiä, että kotiintuleminen olisi ajankohtainen. Nopeasti pääsimme yhteisymmärrykseen "Petun" hyppäämisestä Kupittaalle. Yrityskentästä tukijat löytyivät nopeasti. Nummelin harjoitteli jo kesällä täällä. Hän on täysin tosissaan tulossa mukaan, TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola kommentoi tuoreeltaan.

− Nummelin on tuttu pelaaja minulle. Hänen sankaritekonsa ovat kiekkomaailmassa poikkeuksellisia. Tämänhetkinen Nummelin on erikoisosaamiseltaan tämän sarjan paras, viittasi turkulaisten päävalmentaja Miika Elomo puolustajan ylivoimataitoihin.

Nummelin on monipuolinen pelaaja, jonka taidot tiedetään Suomessa laajalti. Aiemmin Suomessa pelatessaan Nummelin pelasi välillä myös hyökkääjänä.

− Nummelinin tulo antaa myös liikkumavaraa kokoonpanon suhteen, sillä meillä on nyt yhdeksästä puolustajasta kaksi, jotka pysyvät pelaamaan hyökkääjänäkin. Nummelinin rooli tulee olemaan esimerkinnäyttäjänä. Hän tukee myös joukkueen slogania, joka on "kaupungin värikkäintä lätkää" Elomo jatkoi.

Pelimies itse lähtee uuden haasteen kimppuun intoa täynnä.

− Olo on kuin pikkupojalla. Pikkuhiljaa harjoitusten kautta pelaamaan. Kupittaalta on silloin joskus lähdetty. Olisiko ollut vuosi 1992, kun pelasin täällä viimeksi, hehkutti Nummelin.

Lähtö Storhamarista konkretisoitui vähitellen, kun seuran vanha valmentaja Aleksandr Smirnov lähti KHL:ään ennen kauden alkua.

− Uuden valmentajan kanssa pelitavat eivät sopineet yhteen. Sunnuntaina kävimme avoimen, ja hyvän keskustelun hänen kanssaan. Nyt sitten istun tässä TUTOn paita päällä. Ikää on jo sen verran, ettei tässä montaa viikkoa viitsi laakereilla lepäillä.

− Sen mitä olen Mestistä seurannut, niin tämä on kova sarja. Vähän jopa aliarvostettu sarja minun mielestäni. Täältä helmet nousevat Liigaan, totesi Nummelin.

Nummelin ei pelaa vielä huomenna perjantaina LeKiä vastaan, mutta ensi keskiviikon ottelussa puolustaja pukeutuu TUTOn peliasuun.

Muokattu 9.2.2017 kello 16.46: Nummelinin Storhamarista lähdön konkretisoitumiseen lisätty termi "vähitellen". Lisäksi täsmennetty ajankohta, jolloin Smirnov siirtyi KHL:ään.

» Lähetä palautetta toimitukselle