Nuorten Leijonien turnaus on ohi – Tšekki mitalipeleihin

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi ei onnistunut maalinteossa riittävissä määrin.

Nuorten Leijonien kohtaaminen Tšekkiä vastaan alkoi heikosti. Avauserän jälkeen Tšekki johti ottelua lukemin 1-0, kun tšekkiläisten läpi turnauksen tuhoisaa jälkeä tehnyt ylivoima jauhoi osuman. Maalista vastasi Filip Zadina. Myös Tšekin maalivahti Josef Korenar oli pelipäällä, ja venyi kiekon tiellä 15 kertaa.

Toisessa erässä Suomen ylivoima pääsi jauhamaan osuman. Maalista vastasi Aapeli Räsänen maalinedustalta. 1-1-tilanteessa edettiin aina toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Olli Juolevi siirsi Nuoret Leijonat 2-1-johtoon. Tšekki kuittasi kuitenkin osuman hetkeä myöhemmin, kun Kristian Reichel pääsi tasoittamaan läpiajosta.

Päätöserään Nuoret Leijonat tuli vahvasti, ja onnistui siirtymään jälleen johtoon. Kristian Vesalainen pääsi tuikkaamaan ilmasta Korenarin tarjoileman irtokiekon Tšekki-maalin kattoon.

Tšekki veti maalivahdin pois jo kolme minuuttia ennen loppua, joka tuotti tulosta. Zadina ohjasi kiekon Suomen maalivahdin Ukko-Pekka Luukkosen längeistä sisään. Ottelu venyi lopulta jatkoajalle.

Maalittoman jatkoajan jälkeen siirryttiin voittomaalikilpailuun. Tšekkiläisistä osuivat Reichel ja Martin Necas. Suomalaisista vain Vesalainen. Näin ollen Nuoret Leijonat koko karvaan puolivälierätappion.