Nyt se on varmaa: Jaromir Jagrin NHL-ura on ohi

NHL / Uutinen
Jaromir Jagr pelasi NHL:ssä 1733 ottelua.
Kuva © Getty Images
Yhden kaikkien aikojen suurimman kiekkotähden ura NHL:ssä on tullut tiensä päähän. Jaromir Jagrin ura jatkunee Tšekissä.

Calgary Flames asetti Jaromir Jagrin eilen siirtolistalle. Yksikään seura ei poiminut 45-vuotiasta veteraania riveihinsä ja näin ollen Flames ja Jagr purkavat sopimuksensa, tiedottaa TSN:n toimittaja Bob McKenzie Twitterissä.

NHL-historian tehokkaimman eurooppalaispelaajan ura jatkuu todennäköisesti Euroopassa, Tšekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan HC Kladnon riveissä. Jagr on alkujaan Kladnon kasvatti ja on pelannut joukkueessa viimeksi viime syksynä ennen sopimuksensa syntymistä Flamesin kanssa. Hän myös omistaa osan Kladnon joukkueesta.

Jagrin ura NHL:ssä alkoi kaudella 1990-91 ja hän pelasi maailman kovimmassa kiekkoliigassa yhteensä 1733 ottelua voittaen himoitun Stanley Cupin kahdesti. Pisteitä kertyi yhteensä 1921, mikä oikeuttaa Jagrin NHL:n kaikkien aikojen pistetilaston kakkoseksi Wayne Gretzkyn jälkeen.

Jagr edusti NHL-urallaan Pittsburgh Penguinsia, Washington Capitalsia, New York Rangersia, Philadelphia Flyersia, Dallas Starsia, Boston Bruinsia, New Jersey Devilsiä ja Florida Panthersia sekä viimeisimpänä Calgary Flamesia.

Muokattu 21.36: Korjattu HC Kladnon pelaavan Tšekin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle