Ovetškin ja McDavid NHL:n pörssikärjet

NHL / Uutinen
Ovetškinille maalipörssin voitto oli jo uran seitsemäs.
Kuva © Getty Images
Aleksandr Ovetškin laukoi runkosarjassa 49 osumaa ja voitti maalipörssin seitsemännen kerran urallaan. Connor McDavid puolestaan ylsi pistepörssin voittoon jo toisen kerran peräkkäin.

Washington Capitalsin Aleksandr Ovetškin on NHL:n maalipörssin ja Maurice Richard Trophyn voittaja. Venäläishyökkääjä osui päätöskierroksella kahdesti ja nosti kokonaissaldonsa 49 maaliin. Lähimmät uhkaajat olivat Winnipeg Jetsin Patrik Laine 44 maalilla ja Vegas Golden Knightsin William Karlsson 43 osumalla.

Maalipörssin voitto oli Ovetškinille uran seitsemäs. Kausilla 2012-16 Capitals-kapteeni voitti maalipörssin neljä kertaa peräkkäin. Kausi 2016-17 oli Ovetškinille uran heikoin, saldona oli 33 maalia. 32-vuotias venäläinen on vanhin maalipörssin voittaja sitten 33-vuotiaan Phil Espositon kaudella 1974-75.

Ovetškin jäi vain yhden maalin päähän 50 osumasta. Kyseiseen rajapyykkiin Ovetškin on yltänyt urallaan jo seitsemän kertaa, ensimmäisen kerran heti tulokaskaudellaan.

− Toivoin hänen yltävän 50 maaliin, samoin koko vaihtopenkkimme. Kuitenkin, 49 maalia on harvinainen saavutus. Hän on pelannut erinomaisesti, hehkutti Capitals-päävalmentaja Barry Trotz päätöskierroksen jälkeen.

Edmonton Oilersin Connor McDavid oli pistepörssin ykkönen ja Art Ross Trophyn voittaja jo toisella kaudella peräkkäin. 21-vuotias Oilers-kapteeni on nuorin peräkkäisiin pistepörssivoittoihin yltänyt NHL-pelaaja sitten Wayne Gretzkyn kausilla 1981-82.

− Se on aika erityistä ja merkitsee minulle paljon. On hienoa kuulua tällaiseen porukkaan. Joukkueena kautemme ei luonnollisesti ollut, mitä tavoittelimme, mutta henkilökohtaisella tasolla sain vähän menestystä, kommentoi McDavid saavutustaan.

McDavid on myös ensimmäinen pelaaja, joka on voittanut pistepörssin peräkkäisillä kausilla sitten Jaromir Jagrin, joka oli pisteykkönen neljästi peräkkäin kausilla 1997-01.

Nuoren supertähden kiri pistepörssin voittoon oli vakuuttava, sillä tammikuun lopulla tähdistöottelutauolla McDavid oli pistepörssin jaetulla kymmenennellä sijalla. Runkosarjan 33 viimeisessä pelissä McDavid kuitenkin keräsi 54 tehopistettä ja voitti pistepörssin kuuden pisteen erolla Philadelphia Flyersin Claude Giroux'hun.

Runkosarjassa pelataan vielä yksi ottelu Boston Bruinsin ja Florida Panthersin välillä, mutta kummankaan joukkueen pelaajia ei ole realistisen välimatkan päässä McDavidiin tai Ovetškiniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle