Painajaismainen kausi riitti Rangers-johdolle − Alain Vigneault'lle potkut

NHL / Uutinen
Vigneault luotsasi Rangersin kerran lähelle Stanley Cupia.
Kuva © Getty Images
Alain Vigneault sai lähteä New York Rangersin päävalmentajan paikalta.

New York Rangers -GM Jeff Gorton ilmoitti, että organisaatio on vapauttanut Alain Vigneaultin, 56, päävalmentajan tehtävistä. Vigneault aloitti Rangersin päävalmentajana kaudella 2013−14 ja luotsasi joukkuetta yhteensä viiden kauden ajan.

Tällä kaudella Rangers sijoittui Metropolien divisioonan viimeiseksi ja jäi samalla pudotuspelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009−10.

Vigneault'n ensimmäisellä Rangers-kaudella joukkue eteni Stanley Cup -finaaleihin, mutta taipui ottelusarjassa Los Angeles Kingsille. Kaudella 2014−15 Rangers voitti koko runkosarjan, mutta putosi jatkosta Itäisen konferenssin finaaleissa.

Kahdella seuraavalla kaudella Rangersin matka pudotuspeleissä katkesi kerran konferenssin välierissä ja kerran konferenssin puolivälierissä.

NHL:ssä Vigneault on toiminut Rangersin lisäksi Montreal Canadiensin ja Vancouver Canucksin päävalmentajana. Hän on toiminut myös apuvalmentajana Ottawa Senatorsissa. Kaudella 2006−07 kanadalainen voitti Canucksin peräsimessä päävalmentajapalkinto Jack Adams Trophyn.

» Lähetä palautetta toimitukselle