SaiPa ja Severstal Imatran turnauksen avauspäivän voittajat

LIIGA / Uutinen
Jussi Markkanen avasi kauden nollapelillä.
SaiPa toivotti KooKoon tervetulleeksi liigaan kukistamalla paikallisvastustajansa puhtaasti tennislukemin 6-0. JYP puolestaan jäi nollille KHL-seura Severstal Tšerepovetsiä vastaan.

Imatralla järjestetyssä harjoitusturnauksessa kohtaavat perjantaina ja lauantaina liigajoukkueista JYP, KooKoo, SaiPa ja KHL-seura Severstal Tšerepovets.

Turnauksen avausottelussa SaiPa höykytti liigaan noussutta KooKoota puhtaasti 6-0. Lukuunottamatta kahden ensimmäisen erän alkua, oli sarjanousija vastaanottavana osapuolena koko ottelun ajan.

Tunteet jäällä pysyivät rauhallisina paikallistaistosta huolimatta. Avauserän alussa katsomossa kuitenkin putosivat hanskat, kun SaiPan kannattaja provosoitui KooKoo-kannattajien kannustuksesta. Tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti, järjestyksenvalvonnan otettua tilanteen haltuunsa.

Vaikka pelillisiä hienouksia ei nähty, oli jäällä SaiPa selvästi hallitsevampi osapuoli. Voittomaaliksi jääneen maalin iski siniviivasta Johan Larsson ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen.

Iltapäivän todellinen musta hetki osui KooKoon maalivahti Juha Järvenpäälle. Hieman ennen toisen erän puolta väliä Järvenpää sai lujan lyöntilaukauksen kypäräänsä. Hetki tämän jälkeen Kim Strömberg ohjasi kiekon maalinedustalta ohi Järvenpään. Minuuttia myöhemmin Valtteri Virkkunen polki Markus Västilästä ohi ja ampui rystyltä kiekon KooKoo-maaliin. Kun kaksi minuuttia myöhemmin Simo-Pekka Riikola ampui viivasta kiekon maaliin, oli SaiPa onnistunut maalaamaan kolmesti alle kolmessa minuutissa, tarviten tähän kolme laukausta.

- Me haluttiin kyllä avata kausi hyvin ja numerollisestihan siinä onnistuttiin hyvin. Vähän kyllä ajatus välillä karkasi, mutta ne kuuluu asiaan. Niitä koetetaan tottakai vähentää, kun sarja alkaa, kertoi SaiPa päävalmentaja Pekka Tirkkonen ottelun jälkeen.

KooKoon päävalmentaja Petri Mattila oli kuitenkin positiivisin mielin tennislukemiin päättyneen ottelun jälkeen.

- Meillä oli hyviä hetkiä, mutta myös huonojakin hetkiä. Niihin huonoihin hetkiin tänään hävittiin ottelu. Emme pystyneet pitämään sitä samaa tasoa, jolla ottelun aloitimme. Vauhdin puute näkyi pelissämme ja emme pystyneet pelaamaan riittävän nopeasti. Oppirahoja tässä nyt maksellaan ja jos jossain pitää 6-0 hävitä, niin nyt se on tehty ja tästä ponnistamme eteenpäin.

Tšerepovets kaatoi JYPin

Päivän toisessa ottelussa kohtasivat JYP ja KHL-seura Severstal Tšerepovets. KHL-vieraat karkasivat heti avauserässä johtoon ja voittivat ottelun lopulta maalein 4-0.

Venäläiset ottivat tahtipuikon käteensä jo ottelun alussa ja onnistuivatkin onnenkantamoisella ottelun alussa. Kiekko pomppi Dennis Saikkosen torjunnasta JYP-puolustaja Nolan Yonkmanin luistimen kautta maaliin.

Kumpikin joukkue tyytyi näin kauden alussa vielä yksinkertaistamaan pelaamistaan ja se näkyi jäällä. Virheitäkin kummankin joukkueen pelaamisessa ymmärrettävästi näkyi ja sen myötä kummallekin joukkuelle siunaantui mukava määrä maalipaikkoja. Turnauksen venäläiset vieraat käyttivät paikkansa kuitenkin tehokkaammin.

Etenkin Tšerepovetsin isokokoinen Yevgeni Mons oli jyväskyläläisten kiusana. Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen hyökkääjäkolossi oli vaarallisella pelipäällä syöttäen Tšerepovetsin toisen maalin. Isokokoiseksi pelaajaksi liukkaalla jalalla ollut kolossi oli aina jäällä ollessaan uhka JYP-puolustukselle.

Turnaus jatkuu sunnuntaina, kun SaiPa kohtaa Severstalin ja JYP kohtaa KooKoon.