SaiPalle turnausvoitto Imatralla, palohälytys keskeytti loppupäivän pelin

LIIGA / Uutinen
Imatran turnaus päättyi SaiPan voittoon.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Imatralla käyty kaksipäiväinen turnaus kääntyi lauantaina SaiPan voitoksi, kun lappeenrantalaiset kaatoivat KHL-joukkue Severstalin. JYP pudotti vuorostaan KooKoon turnauksen viimeiseksi.

SaiPa kylvetetti perjantaina harjoitusottelussa KooKoota 6−0 ja pääsi seuraavaksi testaamaan miehityksensä kesäkuntoa KHL-joukkue Severstal Tšerepovetsiä vastaan. Severstal päihitti edellisenä iltana JYPin 4−0, joten ottelun panoksena oli myös turnausvoitto. Kun molemmat joukkueet intoutuivat tekemään maalin enemmän kuin aiemmissa otteluissa, vei SaiPa voiton 7−5.

Maalijuhlat olisivat voineet päättyä kumman joukkueen hyväksi tahansa. Severstal meni ensimmäisessä erässä 2−0-johtoon Jevgeni Monsin ja Eduard Gimatovin tarkoilla maaleilla siinä missä SaiPan pelaajat kilauttelivat tolppia.

Eniten tunteita herätti Severstalin Dmitri Kagarlitski, joka ensimmäisen erän loppupuolella taklasi Kalle Maalahtea kovalla vauhdilla. Maalahti jäi SaiPan puolustuspäätyyn makaamaan ja poistui lopulta vaivoin kaukalosta, kun peli vihellettiin poikki. Kagarlitskille tuomittiin tilanteesta 5+20 päähän kohdistuneesta taklauksesta.

SaiPa rynnisti toisessa erässä varmalta tuntuvaan johtoon, kun kotijoukkue nakutti viisi maalia Severstalin yhtä vastaan. Keltamustien osumista kolme tuli ylivoimalla ja niistä kaksi oli puolustaja Johan Larssonin käsialaa. Myös ketju Ville Järveläinen-Matti Järvinen-Tommi Jokinen esiintyi edukseen tehtaillessaan kaksi maalia.

Severstal nousi kolmannessa erässä tasoihin, kun ensin Pavel Butšnevitš kavensi läpiajon päätteeksi, ja hetkeä myöhemmin Denis Djurjagin viimeisteli avopaikasta. SaiPa kuitenkin vei voiton Mikael Kurosen hieman onnekkaallakin osumalla, kun hyökkääjään kokeileva laukaus pomppasi Saveli Kononovin hanskasta maalin perukoille. David McIntyre viimesteli loppulukemat tyhjään maaliin.

− Värikäs peli, vastassa oli laadukas joukkue. Jouduttiin taistelemaan omassa päädyssä. Onnistumiset hyökkäyspäädyssä lämmittävät mieltä, kehui Pekka Tirkkonen vastustajia.

− Emme olleet yhtä valmiita tähän kuin eiliseen peliin. Tässä tappiossa oli positiivista se, että näemme mitä teimme väärin, Severstalin valmentaja Vaclav Sykora pohti ja harmitteli vain 16 tunnin eroa pelien välillä.

Palohälytys tyhjensi hallin

Lauantain toisessa ottelussa JYP ja KooKoo pelasivat sijoista kolme ja neljä. Ilta ei ollut kouvolalaisille edellistä sen ruusuisempi, sillä JYP voitti ottelun lopulta lukemin 6−0. Voittomaali kirjattiin Mikko Salmiolle, joka ohitti Frederic Coultierin kolmen minuutin kohdalla.

Seuraavaa maalia saatiin odottaa toiseen erään asti. KooKoon yritelmät kilpistyivät varmasti torjuneeseen Tuomas Tarkkiin, kun taas JYP nakutti tasaiseen tahtiin kolme maalia ennen pelin keskeyttämistä. Toista erää oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kun halli jouduttiin tyhjentämään palohälytyksen takia.

Ottelua päästiin jatkamaan viitisentoista minuuttia myöhemmin, jonka jälkeen JYP jatkoi siitä mihin jäi. Valtteri Kemiläisen 5−0-maali merkittiin kolmannen erän alkuun, ja Joose Antonen iski JYPin kuudennen 56 minuutin kohdalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle