Taiturimainen Antonen jatkaa Jyväskylässä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Pisteahne nuorukainen jatkaa Jyväskylässä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
JYP on solminut jatkosopimuksen Joose Antosen kanssa. Sopimus on 1+1-vuotinen.

Joose Antonen on kiekkoillut Jyväskylässä kolmen kauden ajan. 20-vuotias hyökkääjä on vakiinnuttanut roolinsa JYP-Akatemian kärkiketjuissa, mutta viime kaudella Antonen pelasi ensimmäiset liigaottelunsa.

Viime kausi oli Antoselle onnistunut, sillä 52 pelattua ottelua tuottivat tehot 10+23=33. Ilveksen kasvatti on tuttu näky myös eri ikäluokkien nuorisomaajoukkueissa.

− Antonen on juniorilupaus, joka on kehittynyt tasaisesti ja pelannut vuosi vuodelta tehokkaammin JYP-Akatemiassa. Hän on kookas ja ulottuva, oikea käsi alhaalla ampuva kiekollinen taituri, joten hänellä on hyviä erikoisominaisuuksia. JYP-organisaatio on Antosen potentiaalilla hyvä pohja astua eteenpäin ja ottaa roolia liigajoukkueesta, kommentoi JYPin pelaajakoordinaattori Jukka Holtari seuran tiedotteessa.

Antosen sopimuksen myötä JYPillä on sopimus ensi kaudesta 27 pelaajan kanssa.

Maalivahdit:

Tuomas Tarkki

Dennis Saikkonen

Sami Rajaniemi

Veini Vehviläinen

Puolustajat:

Mikko Luoma

Mikko Kalteva

Valtteri Hietanen

Valtteri Kemiläinen

Sami Niku

Juuso Pulli

Aleksi Salonen

Hyökkääjät:

Joose Antonen

Darryl Boyce

Petr Hubacek

Henri Kanninen

Janne Kolehmainen

Miika Lahti

Anssi Löfman

Markus Nenonen

Joonas Nättinen

Julius Nättinen

Topi Nättinen

Tuomas Pihlman

Mikko Salmio

Janne Tavi

Jani Tuppurainen

Käyttäjän jkorkalainen kuva

Kommentti: Jere Korkalainen

Antonen on kookas hyökkääjä, joka elää pisteistä. Hän on JYPin organisaatiossa melko tyypillinen pelaaja, sillä hän pystyy pelaamaan sekä sentterinä että laitahyökkääjänä. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, voi Antoselle povata valoisaa tulevaisuutta.

20-vuotiaan hyökkääjän suurin kehityskohta liittyy luisteluun ja fysiikkaan. Vaikka mittaa löytyy varsin reippaasti, nuorukaiselta puuttuu rutkasti voimaa. Jotta Antonen pystyy vakiinnuttamaan paikkansa liigan puolella, luisteluun kaivataan sekä räjähtävyyttä että kestävyyttä. Lisäksi puolustusmoraalista löytyy parantamisenvaraa.

Antonen on kuitenkin JYPille varsin hyvä kiinnitys. Leikkauksia pelaajabudjettiinsa tekevä jyväskyläläisjoukkue on jo näyttänyt, että se pystyy nostamaan omia junioreita isoihin rooleihin liigan puolelle. Tähän mennessä roolia ovat ottaneet erityisesti puolustajat, mutta Antonen voisi olla iloinen poikkeus hyökkääjien joukossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle