Yhdysvallat vahvalla nousulla voittoon

MAAJOUKKUE / Uutinen
Yhdysvallat nousi vaikeuksien kautta voittoon.
Kuva © Getty Images
Latvia näytti jo tekevän yllätystä Yhdysvaltojen kustannuksella. Yhdysvallat osoitti kuitenkin toisen erän lopulla ja kolmannessa erässä vahvuutensa nousemalla takaa-ajoasemasta 5-3-voittoon saakka.

Latvia oli ottelun alkupuolella aktiivisempi osapuoli ja hallitsi hienokseltaan peliä. Kaspars Daugavinsillä oli loistopaikka iskeä maalin edestä johto-osuma Latvialle, mutta Connor Hellebuyck pysäytti yrityksen.

Erän puolivälin jälkeen Latvia lopulta meni ottelussa johtoon, kun Teodors Blugers napautti maalinedustalta kiekon Hellebuyckin selän taakse. Hetkeä myöhemmin Oskars Cibulskisille avautui alivoimalla Yhdysvaltojen hieman löysän pelaamisen seurauksena hyvä tilaisuus lisätä johtoa, mutta laukaus meni ohi maalin.

Latvian vahva ote jatkui myös toisessa erässä ja se siirtyikin 2-0-johtoon, kun erää oli kulunut vain seitsemän sekuntia. Andris Dzerins laukoi kiekon maalille ja Daugavins siirsi irtokiekon Yhdysvaltojen maaliin.

Yhdysvaltojen pelaaminen oli erässä hankalan näköistä. Joukkue sai myös jobinpostia, kun puolustaja Noah Hanifin sai latvialaispuolustaja Guntis Galvinsin laukauksen kasvoihinsa. Hanifin poistui pukukopin puolelle, mutta palasi kolmanteen erään kaukaloon.

Yhdysvallat pääsi kuitenkin peliin mukaan hieman ennen erän puoliväliä, kun J.T Compher ohjasi etukulmasta 2-1-kavennuksen.

Rohkea tasoituksen hakeminen kuitenkin kostautui paria minuuttia myöhemmin, kun viivalaukaus karkasi toiselta puolelta rännistä keskialueelle ja Latvialle aukesi ylivoimahyökkäys. Hyökkäyksen päätteeksi Cibulskis laukoi Miks Indrasisin vedon irtokiekosta 3-1-maalin.

Yhdysvallat kuitenkin tuli vielä erän lopulla. Ensin Nick Bjugstad kauhoi maalinedustalta 3-2-osuman ja reilua minuuttia ennen erän päätöstä Johnny Gaudreau toi joukkueen tasoihin hyvän pyörityksen päätteeksi.

Päätöserä mentiin täysin Yhdysvaltojen tahdissa, eikä Latvialla ollut erässä kunnon tilanteita. Ottelun ratkaisu nähtiin muutamaa minuuttia ennen loppua, kun Andrew Coppin rannelaukaus pomppasi Elvis Merzlikinsin torjunnan kautta maaliin.

Dylan Larkin sivalsi kiekon vielä tyhjään maaliin ja varmisti 5-3-voiton Yhdysvalloille.

» Lähetä palautetta toimitukselle