Yli kaksi kuukautta sivussa olleen Shea Weberin kausi päättyy leikkauspöydälle

NHL / Uutinen
Weberin kausi päättyi hänelle harvinaiseen tapaan ennen aikojaan.
Kuva © Getty Images
Montreal Canadiens -puolustaja Shea Weber ei palaa enää tällä kaudella joukkueen kokoonpanoon leikkausoperaation ja sitä seuraavan kuntoutusjakson vuoksi.

32-vuotias Shea Weber on ollut sivussa yli kaksi kuukautta, sillä puolustaja on pelannut Montreal Canadiensin paidassa edellisen kerran 16. joulukuuta. Torstaina organisaatio vahvisti, ettei puolustajaa nähdä enää tällä kaudella NHL-kaukalossa.

Weberillä on edessään leikkausoperaatio, jossa korjataan hänen vasemmassa jalassaan repeytynyt jänne. Canadiens oli vielä aiemmin tässä kuussa toiveikas kanadalaisen kuntoutumisen suhteen, kun puolustaja palasi jäälle 7. helmikuuta. Hän ei ole kuitenkaan kuntoutunut vammastaan.

− Laaja-alaisten ponnistusten jälkeen edistystä ei ole valitettavasti tapahtunut toivotulla tavalla, organisaation ortopedi Paul Martineau kertoi Canadiensin verkkosivuilla.

Martineaun mukaan Weberin toipumisaikataulu selviää leikkauksen jälkeen. Organisaatio kuitenkin uskoo, että puolustaja toipuu vammastaan täyteen kuntoon ennen ensi kauden alkua.

− Odotamme hänen tekevän täyden toipumisen ja olevan valmiina ensi kauden harjoitusleirille, Martineau sanoi.

Tällä kaudella Weber ehti pelaamaan 26 ottelua tehopistein 6+10. Kanadalainen aloitti NHL-uransa kaudella 2005-06, ja nyt kyseessä on vasta ensimmäinen kerta, kun Weber pelaa täysipainoisena NHL-pelaajana 82 ottelun runkosarjassa alle 50 ottelua.

Toistaiseksi Weber on pelannut NHL:ssä 867 runkosarjaottelua tehopistein 189+312. Pudotuspeleissä hän on pelannut 65 ottelussa tehden yhteensä 31 tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle