Jokereille vieraita kaukaa idästä

KHL / Ennakko
Linus Omarkilla on iso potentiaali olla ratkaisupelaaja. Nyt olisi oiva aika alkaa lunastaa isoja odotuksia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina tappion kokenut Jokerit saa vieraakseen torstaina KHL:n itäisimmän joukkueen, kun Admiral Vladivostok saapuu Ilmalaan. Jokerit vei elokuussa joukkueiden välisen harjoitusottelun selkein numeroin, mutta torstaina odotettavissa on isännille hikinen iltapuhde, kun jaossa on kolme sarjapistettä.

Tiistaina Jokerit koki jopa hieman yllättävän tappion, kun HK Vitjaz vei Helsingistä kolme pistettä mukaansa. Jokerit hallitsi peliä selvästi tasakentällisin pelattaessa, ja ajoittain isäntien peli näytti jopa jatkuvalta ylivoimapeliltä.

Joukkueen heikko viimeistelytehokkuus ja vieraiden maalivahti Harri Säteri kuitenkin antoivat vieraille oivan mahdollisuuden pisteiden viemiselle. Lisäksi jokerivahti Henrik Karlssonilla ei ollut paras päivänsä. Torstaina torjuntavastuun kantanee Riku Helenius.

Jokerien kaikki kaikessa alkukauden otteluissa on ollut joukkueen ykkösketju, jossa Niko Kapasen laidoilla pelaavat Juhamatti Aaltonen ja Niklas Hagman. Elämänsä syksyä pelaava Hagman täräytti tiistaina kaksi maalia ja nosti koko kauden maalisaldonsa jo kymmeneen.

Ketjun peli on ajoittain ihailtavaa katseltavaa, mutta silti ainakaan toistaiseksi ketju ei ole vielä saanut ulosmitattua täyttä potentiaaliaan. Sinänsä näyttävä pelaaminen ajautuu monesti kulmiin, eikä varsinaiselle sota-alueelle, josta iso osa maaleista tehdään.

Varsinkin Aaltoselta on lupa odottaa vielä nähtyä enemmän.

Löytyykö tehoja myös ykkösketjun takaa?

Vaikka Jokerien peli on ollut alkukaudesta pisteiden valossa varsin tuottoisaa, on joukkueessa silti edelleen monia kysymysmerkkejä. Suurin niistä on tehokkuus ykkösketjun takana. Kapasen ketjun takana joukkueen tehokkuus on ollut aivan liian ohutta.

Ainoastaan Petr Koukalin johtama ketju, laidoillaan Steve Moses ja Linus Omark ovat päässeet ajoittain maalien makuun.

Ennen kaikkea Omarkilla on potentiaalia nousta todelliseksi hyökkäyspään peloitteeksi, mutta ainakaan toistaiseksi ruotsalaistaituri ei ole täysin lunastanut kaikkia odotuksia.

Kotijoukkueen kokoonpanossa ei syksyllä ole juurikaan ollut loukkaantumishuolia, ja syksyn ainoa toipilas Ossi Väänänen on tekemässä paluuta kaukaloon. On hyvin mahdollista, että pitkän linjan jokerikapteeni tekee KHL-debyyttinsä torstaina.

Vaivaako Vladivostokia toisen kauden kirous?

Viime kauden KHL-tulokas Vladivostok on aloittanut toisen kautensa sarjassa jokseenkin odotusten mukaisesti, eli joukkue ei ole hätyytellyt itäisen konferenssin kärkisijoja.

Joukkue on pystynyt nappaamaan seitsemästä pelaamastaan pelistä ainoastaan kaksi voittoa, molemmat Barys Astanasta. Muutoin tulossarakkeeseen on kertynyt ainoastaan tappioita.

Viime kaudella joukkue suoriutui hieman yllättäen pudotuspeleihin, mutta tällä kaudella tempun uusiminen vaatii vähintään yhtä suuren yllätyksen.

Vierailijoiden potentiaalista antaa kuitenkin viitteitä tiistain kierros, jolloin Admiral antoi jopa yllättävän kovan vastuksen Pietarin SKA:lle, taivuttuaan sarjakärjelle vasta päätöserässä luvuin 4-3.

Joukkueen maalia vartioi kotimaisille kiekkoseuraajille tuttu Ari Ahonen, joten maalivahtipeliin joukkue ei tule kaatumaan.

Muita joukkueelle elintärkeitä pelaajia ovat ruotsalaishyökkääjät Richard Gynge ja Niclas Bergfors, jotka ovat myös joukkueensa parhaat pistemiehet. Puolustuksessa tehoista on vastanneet ennen kaikkea kanadalainen Logan Pyett ja tshekki Jan Kolar.

Jokerit lähtee kamppailuun selkeänä suosikkina, mutta kuten aikaisemmissakin otteluissa on nähty, ei pelitapahtumien näennäinen hallinta KHL-tasolla riitä, vaan joukkueesta pitää löytyä myös tehokkuutta maalintekoon.

Seuraa Heitä

Kurtis McLean #17 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen kolmosketjun sentteri ei ole vielä päässyt tehopisteille. Parin vuoden takainen SM-Liigan pistepörssin voitto kuitenkin osoittaa, että potentiaalia myös pisteiden tekoon on.

Ari Ahonen #31 |

Maalivahti

Tiistaina vierasjoukkueen maalivahti Harri Säteri teki Jokerien illasta varsin hankalan. Toistaako Ahonen saman tempun?

» Lähetä palautetta toimitukselle