Atte Ohtamaan edustama Ak Bars Kazan toiseen voittoon

KHL / Raportti
Justin Azevedo jatkaa kovassa vireessä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n itäisen konferenssin finaaleita on pelattu nyt kaksi ottelua, ja molemmista otteluista voittajana on selvinnyt ulos kotijoukkue Ak Bars Kazan.

Ak Bars Kazan nousi tappioasemasta 4—3-voittoon sunnuntaisessa konferenssi finaalissa kotiyleisönsä edessä. Ak Bars johtaa ottelusarjaa nyt voitoin 2-0.

Traktor Tšeljabinsk karkasi avauserässä Aleksandr Ribakovin ja Richard Gygnen maaleilla jo kahden maalin johtoon.

Kotijoukkue käänsi pelin toisessa erässä, jossa Aleksandr Burmistrov, Justin Azevedo ja Andrei Markov ohittivat Vasili Demtšenkon. Ennen kolmatta erää Traktor nousi vielä tasoihin Aleksei Krutšinin osumalla.

Kurittomuus Traktorin turma

Kolmannen erän alussa vierasjoukkueen kurittomuus johti lukuisiin jäähyihin. Ensin Marsel Sholokhov lensi korkeasta mailasta suihkuun. Perään Aleksandr Šinin sai kampituksesta jäähyn ja Ak Barsilla oli täydet kaksi minuuttia aikaa yrittää johtomaalin tekoa. Vieraiden kolmikko maalivahtinsa johdolla kuitenkin puolustivat sitkeästi ja kestivät ensimmäisen yrityksen.

Šininín jäähyn päättymisen jälkeen sai Traktorin Ivan Višnevski passitettiin boxiin ja Ak Barsille tarjoutui uusi mahdollisuus maalin tekoon kahden miehen ylivoimalla. Heikosti läpi ottelun sujunut ylivoima toimi kuitenkin lopulta ja kokenut Danis Zaripov lämäsi kiekon reppuun Azevedon upeasta syötöstä.

Ottelun loppuhetkillä Traktor haki kiivaasti vielä tasoitusta, mutta Emil Garipovin maali pysyi koskemattomana.