Avangard sortui neppailuun − Jokereille riitti yksi maali voittoon

KHL / Raportti
Myös Avangard-maalilla nähtiin säpinää.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit haki vieraskaukalosta KHL-historian ensimmäisen voittonsa Avangard Omskista. Kotijoukkue oli aktiivisempi osapuoli, mutta viimeistely ontui. Jokerit iski ainoan maalinsa avauserässä ylivoimalla.

Ottelun kuva oli selvä alusta lähtien. Kotijoukkue Avangard piti kiekkoa Jokereiden iskiessä vastahyökkäyksistä. Avangardin taitavat hyökkääjätkään eivät päässeet helposti Jokereiden tiiviistä puolustuksesta maalipaikkoihin.

Avauserässä parhaat tilanteet nähtiin ylivoimilla. Avangard pääsi pelaamaan yli minuutin kahden miehen ylivoimaa. Maalin eteen rakennettiin hyvä vetopaikka, mutta jokerimaalilla Henrik Karlsson venyi huippupelastukseen.

Jokerit taas rokotti heti ensimmäisellä ylivoimallaan. Varsinaista pakkopeliä helsinkiläiset eivät saaneet aikaiseksi, mutta Philip Larsen pääsi laukomaan maskin takaa. Veto upposi aivan maalin yläkulmaan, ja Dominik Furch Avangard-maalilla oli voimaton.

Kotijoukkue ei saanut kunnon kiriä

Avangard näytti jopa alistuneelta Jokereiden siirryttyä johtoon. Taitavat venäläiset ja tšekit sortuivat liikaan itsekkyyteen, ja Karlsson hoiti jokerimaalilla loput. Kotijoukkue sai hakea tasoitusta ylivoimalla monta kertaa, mutta itse asiassa Jokerit oli lopulta lähempänä maalintekoa.

Tanskalaishyökkääjä Peter Regin riisti siniviivalla kiekon ja karkasi alivoimalla läpiajoon. Furch kuitenkin torjui rannelaukauksen helposti.

Kolmannessa erässä Jokerit hieman passivoitui entisestään, ja Avangard haki vimmatusti tasoitusta. Ylivoimalla paras paikka avautui Denis Kulyashinille, mutta laukaus kilahti tolppaan. Jokerit tarjosi oman pään kiekonmenetyksillä maalipaikkoja kotijoukkueelle, mutta Karlsson oli Avangardille mahdoton ohitettava.

Ottelun lopussa Avangard otti maalivahdin pois, mutta miesylivoima ei kotijoukkuetta auttanut. Jokerit oli lopulta lähempänä lisätä johtoaan, mutta lisämaaleja ei kuitenkaan nähty.

Karlsson ottelun hahmo

Jokerit-maalivahti Karlsson oli yksiselitteisesti kaukalon paras pelaaja. Pelaajien sooloilusta huolimatta Avangard sai luotua vaarallisia vetopaikkoja, mutta ruotsalaismaalivahti venyi jokaisen kiekon tielle.

Puolustaja Ville Lajunen oli pirteällä pelipäällä ja tuki aktiivisesti hyökkäyksiä. Hyökkääjistä Pekka Jormakka ja Brandon Kozun loivat parhaat maalipaikat.

Jokerit on KHL:n länsilohkon toisena ja jatkaa vieraskiertuettaan torstaina Barys Astanaa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle