Jokereille tukkapöllyä Moskovassa

KHL / Raportti
Jokereiden Pascal Pelletier lämpenee kevättä kohti. Kanukkihyökkääjä on maalannut kahdessa ottelussa peräkkäin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereilla oli perjantaina mahdollisuus varmistaa KHL:n läntisen konferenssin Bobrov-divisioonan voitto kampeamalla kaksi vieraspistettä Moskovan Dinamolta.

Toisin kävi. Moskovan Dinamo oli jo kolmatta kertaa tällä kaudella Jokereita parempi, kun se luisteli iloisissa perjantaitunnelmissa juhlineen kotiyleisön edessä Jokereiden yli maalein 5–2.

Jokereiden hajavaihtoja pelannut nuorisoketju merkkautti miinuksen jo avauserässä, kun Andrei Aleksejev unohtui maalin kulmalle ja iski suoraan syötöstä kiekon Riku Heleniuksen ohi jo kuuden minuutin pelin jälkeen.

Jesse Joensuu kaatoi vajaan vartin pelin jälkeen Dinamon Juuso Hietasen jäähyn arvoisesti, ja Artjom Fjodorov niittasi kotijoukkueen ylivoimalla jo kahden maalin johtoon.

Toisessa erässä moskovalaiset jatkoivat vahvaa luisteluaan kahden lisämaalin arvoisesti, kun Vladimir Brjukvin ohjasi 3–0-maalin ja Dmitri Višnevski ampui siniviivalta taululle jo tylyt 4–0-lukemat.

Ylivoimalla takaisin peliin

Jokerit osoitti taisteluhenkeä ylivoimalla, kun Pascal Pelletier iski kevätpörriäistä muistuttaneesta tolppakimmokkeesta Jokereille pientä toivoa ja hetkeä myöhemmin Juhamatti Aaltonen surffaili ylivoimalla komean 4-2-maalin.

Vielä ennen toista erätaukoa Helenius ehti torjumaan Maksim Karpovin läpiajon, joka piti Jokereiden toiveet elossa ennen päätöserää.

– Ylivoimamme toimi hyvin. Tiesimme, että Dinamo on kurinalainen joukkue, ja paransimme vähän peliämme (toisessa erässä), jokeripakki Philip Larsen tiesi kertoa ottelun tapahtumista toisen erätauon alussa.

Pikahaastattelussa Larsenilta udeltiin myös hänen vahvan puolustustilastonsa salaisuutta. Siihen Larsen filosofoi perinteisellä kiekkoslangilla ympäripyöreät kommentit puolustajan perustehtävistä.

Jokerit ei löytänyt riittävää kirivaihdetta, joten Dinamo ratkaisi ottelun kolmannen erän loppupuoliskolla, kun Aleksei Terešenko iski nopeasta vastahyökkäyksestä 5–2-loppulukemat.

Kaksi pistettä riittää edelleen

Kilpailu KHL:n läntisen konferenssin Bobrov-divisioonan voitosta ja Rotenbergin kiekkoklaanin keskinäisestä herruudesta tiivistyi, sillä pietarilaiset jyräsivät omassa ottelussaan Jugran yli maalein 7–2 ja nousivat neljän pisteen päähän Jokereista.

Jokereilla on edessään vielä kolme runkosarjaottelua, pietarilaisilla enää kaksi. Tämä tuo mehukkaat asetelmat tiistaille, jolloin SKA saapuu Helsinkiin runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun.

Ennen tiistain SKA-ottelua Jokerit pelaa vielä sunnuntaina vierasottelun Minskin Dinamoa vastaan. Voitto matkaan Valko-Venäjältä ja SKA on lyöty jo ennen tiistaita, ainakin sarjataulukossa.