Jokerit päätti vierasputkensa voitokkaasti

KHL / Raportti
Jokerit oli lopulta liian vahva Dinamolle.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Jokerit järjestää myöhemmin syksyllä yli tuhannen kannattajan fanimatkan Riikaan Dinamon vieraaksi. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet irtosivat Jokereille puolityhjästä vierashallista ilman suurempia tukijoukkoja numeroin 3-1.

Vajaamiehisenä Magnitogorskissa pelannut Jokerit sai Riika-otteluun helpotusta sairastuvalta, kun Sakari Salminen ja Michael Keränen palasivat narripaitojen hyökkäykseen. Vahvistunut kokoonpano ei konkretisoitunut avauserässä tehokkuutena, kun helsinkiläiset jäivät tyystin ilman kunnollisia paikkoja.

Dinamolle sen sijaan siunaantui muutama tilaisuus, mutta maalivahtirulettiaan jatkanut Jokerit saattoi olla tyytyväinen valintaansa, kun Riku Helenius pysäytti riikalaisten lähentelyt näyttävästi muutamaan otteeseen. Joukkueet marssivat koppeihin maalittomassa tasatilanteessa.

Maalit tiukassa

Jokereille aukesi heti toisen erän alkuun mahdollisuus siirtyä johtoon, mutta kentälle palannut Salminen ei onnistunut ohittamaan Dinamo-vahti Jakub Sedláčekia lähietäisyydeltä. Hyvän ottelun pelannut tšekkikassari pysäytti myöhemmin erässä myös Mika Niemen läpiajon.

Maalihanojen aukeamista saatiin odotella aina toisen erän viime minuuteille saakka, kunnes kotiyleisön riemuksi Lauris Darzins nosti kiekon jokerimaalin kattoon sekavan tilanteen päätteeksi. Helsinkiläiset eivät hyödyntäneet erän loppuun auennutta ylivoimamahdollisuuttaan, joten päätöserään siirryttiin kotijoukkueen komennossa.

Jokerit käänsi pelin

Myös kolmas erä alkoi vauhdikkaasti, kun vieraiden Peter Regin pelattiin nokikkain Sedláčekin kanssa. Jokerikipparin yritys pysähtyi kuitenkin Dinamon veräjänvartijan patjoihin. Erän loppupuolella vieraat onnistuivat vihdoin, kun Topi Jaakolan viivalaukaus painui ylivoimalla isäntien verkkoon tasoittaen ottelun.

Illan ratkaisu nähtiin pian tasoituksen jälkeen. Ensin kolossaalinen tanskalaispakki Oliver Lauridsen latasi tasakentällisin kiekon Dinamon verkkoon samasta paikasta kuin Jaakola hetkeä aiemmin. Kotijoukkueen peli sekosi, ja seuraavaksi edellisen paikkansa tuhrinut Niemi pääsi tuikkaamaan Jokerit kahden maalin johtoon hienon hyökkäyksen päätteeksi.

− Hieno nousu meiltä. Saimme ylivoimamaalista pienen yliotteen. Minulla oli jo toisessa erässä tilaisuus läpiajosta, mutta en saanut nostettua kiekkoa patjan yli. Onneksi sain toisen tilaisuuden, Niemi kertasi ottelua Jokereiden tiedotteessa.

Dinamo sai kiekon vielä kerran Heleniuksen taakse, mutta osuma hylättiin kotijoukkueen pelaajan ajettua jokeriveskarin verkon perukoille. Näin helsinkiläisryhmän onnistui päättää seitsemän ottelun mittainen vierasputkensa makeaan voittoon.

− Kaikki on sujunut todella hyvin. Hieno ja odottava fiilis, kun pääsemme vihdoin kotiin pelaamaan, Niemi jatkoi summaten alkukautta.

Jokerit tekee odotetun kotidebyyttinsä lauantaina, kun se kohtaa Avangard Omskin Helsingin Arenalla.