Reginin ohjaukset veivät Jokerit voittoon

KHL / Raportti
Peter Regin johdatti Jokerit voittoon. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit haki lauantaina tärkeät pisteet Riiasta, kun se peittosi Dinamon lukemin 2-1. Helsinkiläisten illan ehdoton ykkösmies oli kapteeni Regin, joka pelasi loistavasti ja viimeisteli ohjauksillaan joukkueensa molemmat osumat.

Vierasjoukkue aloitti ottelun hyvin ja vei peliä tasaviisikoilla. Parhaat tekopaikat siunaantuivat Tommi Huhtalalle, joka ei kuitenkaan onnistunut viimeistelyssä.

Toisessa erässä pelin tempo laski, eikä Jokerit päässyt enää maalipaikoille. Molemmille joukkueille tarjottiin myös ylivoimatilaisuuksia, mutta tulos oli laiha.

– He olivat voittaneet viisi viimeisistä kahdeksasta ottelustaan, joten tiesimme heidän olevan paha vastus. He tulivat todella kovaa päälle, jopa alivoimalla. Se vähän yllättikin meidät. Olen vakuuttunut heidän pelaamisestaan. Tämä ei ollut helppo peli millään tavalla, Peter Regin mietti.

Ottelun avausmaali syntyi toisen erän lopulla, kun Jesper Jensen roiskaisi viivasta, ja maalin eteen vapaaksi itsensä taistellut Regin ohjasi ilmasta. Osumansa jälkeen jokerikapteeni loi ketjukavereilleen useita paikkoja, mutta muut eivät lauantaina yltäneet tanskalaisen tasolle.

Kamppailu vaikutti jo olevan Jokereiden hallussa, mutta Topi Jaakolan karmea avaus oman maalin takaa suoraan maalin eteen Miks Indrasisin lapaan kostautui. Dinamo hyökkääjä survoi lopulta pelin tasoihin omasta paluukiekostaan.

Regin ei kuitenkaan ollut sanonut vielä viimeistä sanaansa. Charles Genoway sai kiekon viivaan ja etsi laukauksellaan Reginin lavan keskeltä. Kapteenin taidokas ohjaus vei vieraat 2-1-johtoon.

Lopussa Dinamo vielä viritteli kiriä, ja Indrasis laukoi tolppaankin sekunteja ennen loppua. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, ja täten pisteet matkasivat Suomeen.

– He olivat voittaneet viisi viimeisistä kahdeksasta ottelustaan, joten tiesimme heidän olevan paha vastus. He tulivat todella kovaa päälle, jopa alivoimalla. Se vähän yllättikin meidät. Olen vakuuttunut heidän pelaamisestaan. Tämä ei ollut helppo peli millään tavalla, kapteeni suitsutti.

Tunteikas illan sankari jakoi kiitosta isälleen

Ottelun jälkeen Regin suitsutti runsaslukuista Riikaan matkannutta kannattajajoukkoa, jossa mukana olivat myös pelaajien isät.

– Vaikken olekaan suomalainen, kansallislaulun aikana fanien laulaessa todella tuntui, että tämä on meidän laulumme. Tämä oli erityinen peli ja voitto, sillä fanien lisäksi myös isämme olivat paikalla. Isän edessä haluaa aina näyttää parastaan. Tunne oli sama kuin viisivuotiaana, kun isä oli katsomassa peliä. Hänet haluaa aina tehdä ylpeäksi, se ei muutu iän myötä mihinkään, Regin hekumoi.

– Yleensä olenkin tehnyt maaleja, kun isä on ollut Helsingissä. Ehkä Jarin (Kurri) pitää tehdä sopimus hänen kanssaan, että hän voisi olla aina paikalla. Olen ollut ulkomailla monta vuotta, joten on aina mahtavaa, kun perhe on paikalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle