Summanen: "Meillä oli enemmän taitoa"

KHL / Raportti
Westerlund ja Summanen sopuisina lehdistötilaisuudessa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit hävisi tiistaina Helsingissä Avangard Omskille maalein 1-2. Niukoista lukemista huolimatta paremmasta joukkueesta ei jäänyt epäselvyyttä. Pitkä ottelusuma näkyi Jokereiden pelissä.

Jokereiden ja Avangard Omskin välisessä ottelussa tiistaina oli erityinen lataus, joka näkyi lähes täytenä katsomona sekä varovaisena ja tarkkana pelinä kaukalossa.

Jokerit lähti otteluun hyvällä energialla ja sai rakennettua laukaisupaikkoja. Monet kotijoukkueen hyökkäykset päätyivät myös paitsioon. Huolimattomuus kertoo pienestä keskittymisen puutteesta. Jokereiden työmyyrä Tomi Mäki myönsi ottelusuman tuoman väsymyksen.

− Raskas paketti, turha kieltää. Joka toinen päivä on pelattu viimeinen kuukausi.

Myös Erkka Westerlund arveli Jokereiden hieman hyytyneen pitkässä peliputkessa.

− Yksi päivän haasteista oli, riittääkö energia. Emme saaneet ihan omaa parastamme irti.

Syitä löytyy myös Omskin kurinalaisuudesta ja kotijoukkueen pehmeästä hyökkäyksestä.

− Omsk on vahva joukkue, joka puolusti tiiviisti ja kurinalaisesti. Hyökkäyspelimme pitäisi olla röyhkeämpää. Pitäisi pyrkiä aggressiivisemmin maalille, Westerlund jatkoi.

Omsk-valmentaja Raimo Summanenkin pitää KHL:n rasitusta kovana.

− Aloitimme kauden suomalaiselle kiekolle tyypillisellä aktiivisuudella. Tuntuu, että tässä liigassa ja tiukassa pelitahdissa odotteleva ja kylmäpäisempi joukkue voittaa.

− Viime otteluissa olemme puolustaneet paremmin ja säästäneet energiaa. Kiekot ovat alkaneet pomppimaan meille.

Summanen pitää joukkuettaan Jokereita monipuolisempana kokonaisuutena.

− Molemmat joukkueet ovat taitavia, meillä on ehkä Jokereita enemmän taitoa ja kokemusta hyökkäyksessä. Meidän maalivahtimme oli myös astetta parempi, Summanen kertoi joukkueensa kokonaisuudesta.

Maalit toisessa erässä

Omsk haki läpi ottelun paikkoja maalin eteen ja onnistuikin yrityksissään kahdesti. 

Vierasjoukkue iski illan ensimmäisensä irtokiekosta toisen erän puolivälissä. Jokereiden puolustus sekoili Ossi Väänäsen ja Ryan Gundersonin johdolla, eikä maalin eteen paikkaamaan rynnistänyt Mäki pystynyt estämään Aleksandr Perežoginin maalintekoa.

Jokerit tasoitti ottelun 1-1-lukemiin kahden miehen ylivoimalla. Linus Omark syötti, ja Topi Jaakolalla oli hyvää aikaa ottaa tyhjät pois, ja katsoa mihin rannelaukauksensa sijoittaa.

Ottelua minuutti minuulta paremmin hallinnut Omsk siirtyi takaisin kuskin paikalle vain 21 sekuntia ennen toista erätaukoa. Omsk-puolustaja Erik Gustafsson lähetti kiekon siniviivalta, ja vieraiden paras pistemies Denis Paršin ohjasi kiekon toistamiseen ohi Karlssonin.

Omskilla tiiviimpi joukkue

Jokerit voitti kolmannen erän laukaukset selvästi ja sai mahdollisuutensa myös ylivoimalla, mutta ei päässyt kunnollisille maalipaikoille. Omsk puolusti rauhallisesti ja varmasti myös tasakentällisin. TIukoista numeroista huolimatta joukkueiden paremmuudesta ei jäänyt epäselvyyttä.

− Omskin puolustuspaketti oli todella hyvä. Heillä oli koko ajan viisi pelaajaa kiekon alla. Emme päässeet maalipaikoille, ykkösketjun laidalla kurvaillut Mäki kuvaili.

Haloo, kuuleeko ykkösketju?

Juhamatti Aaltonen pelasi tiistaina jo kuudennen pelinsä ilman pisteitä. Aaltosen maaliton putki on jo 12 ottelun mittainen. Niko Kapanenkaan ei ole tehnyt pisteen pistettä Hagmanin loukkaantumisen jälkeen. Ketjun toinen laituri on vaihtunut ottelusta toiseen, tuloksetta.

Tiistainakin Jokereiden ainoan maalin viimeisteli joukkuetta reppuselässään kantava Petr Koukalin johtama kakkosylivoima.

Jokerit on nyt kokenut ensimmäistä kertaa tällä kaudella kaksi peräkkäistä tappiota. Alkukauden hyvä menestys on antanut hieman ruusuisen kuvan suomalaisen KHL-tulokkaan tasosta. Vasta kaksi viimeistä kotiottelua ovat osoittaneet, missä Jokerit todella kulkee.

Joukkueen leveys ei tällä hetkellä riitä sarjan parhaita vastaan, etenkään ilman Hagmania. Myös maalivahtipelissä on parantamisen varaa. Kärkijoukkueiden maalivahdit ovat parempia kuin kumpikaan Jokereiden veskareista.

Jokerit saa tarpeellisen muutaman päivän lepotauon, ja voi rauhassa kerätä energiaa neljän ottelun vieraskiertuetta varten.

» Lähetä palautetta toimitukselle