Huolestuttava voitto - Jokerit tuuliajolla

KHL / Raportti
Tällä kertaa Erkka Westerlund ei tuomareita moittinut. Jokerit voitti, mutta tuomarit ovat Westerlundin huolista juuri nyt pienimmät.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti ottelun, mutta pelitapa on hukassa. Helsinkiläisjoukkueessa on vapaamatkustajia aivan liikaa - isoimpana esimerkkinä Jesse Joensuu.

Jokerit aloitti ottelun Erkka Westerlundin oppien vastaisesti. Joukkue kyllä loi maali- ja laukaisupaikkoja, mutta nämä olivat pääasiassa pelitavan vastaisia suoritteita - Philip Larsenin pelaamista lukuun ottamatta. Joukkue pelasi yltiöpäistä hyökkäyspeliä, mutta keskialueen puolustaminen jäi haaveeksi.

Vierasjoukkue suorittu tunnollisesti pelitapaa, joka leimaa joukkueen vieraspelaamista. Barys Astana ei antanut Jokereille ykkössektorin laukaisupaikkoja kuin aniharvoin. Tuon jälkeen vierailijat iskivät vastaan, kun kun kotijoukkue siihen mahdollisuuden antoi.

Atte Ohtamaa osui ja upotti

Jokerit selätti tilastojen valoissa vastustajan selvästi. Tilastot valehtelivat tällä kertaa enemmän kuin normaalisti. Päätöserään lähdettäessä Astanan voittoa saattoi pitää huomattavasti Jokereiden voittoa todennäköisempänä.

Toisin kuitenkin kävi. Atte Ohtamaa iski kotijoukkueen voittomaalin siniviivan jälkeen ja viimeisteli myös voittomaalin tyhjään maaliin. Ensimmäinen maali tuli Astanan vetäytynyttä viisikkoa vastaan, mutta onneakin avausmaalissa oli, sillä Bradon Kozunin syöttö ponnahti onnekkaasti Ohtamaalle.

Tällä hetkellä Jokereiden peliä leimaa - yllättäen - kurittomuus. Joukkue ei pelannut ottelussa pelitavan mukaista hyökkäystä kuin alle kymmenessä lähdössä. Kertokoot se joukkueen hyvyydestä tai huonoudesta, mutta tälläkin pelillä Jokerit saalisti kolme pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle