Jokerit murskavoitolla jatkoon - Omark yritti omaa ilmaveiviään

KHL / Raportti
Jokerit murskasi Minskin Dinamon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit selvitti torstaina tiensä KHL:n pudospelien toiselle kierrokselle. Minskin Dinamo taipui sarjan viidennessä ottelussa selkein 7−1-lukemin ja otteluvoitoin 4−1.

Minskin Dinamo ei pystynyt haastamaan Jokereiden vahvaa liikettä, ja kotijoukkue ottikin kuskin paikan heti avausminuutilta lähtien. Helsinkiläisille aukesi solkenaan maalipaikkoja ja reilun viiden minuutin pelin jälkeen Jokerit oli jo kahden maalin johdossa Steve Mosesin ja Tomi Mäen onnistuttua parhaalta sektorilta ampumistaan laukauksista.

Kakkosketjun sentterinä pelannut Jere Sallinen ohitti Dmitri Miltšakovin kolmannen kerran erän viimeisellä minuutilla ja kasvatti Jokereiden johdon jo kolmeen maaliin ennen ensimmäistä erätaukoa.

− Saimme hyvän alun tänään. Kapteeni Niko Kapasen poissaolo sai joukkueen hieman varpailleen. .Joukkue kasvoi yhteen tämän sarjan aikana. Tämä on iso askel meille, Erkka Westerlund tiivisti.

Kuusi maalia kahdessa erässä

Vaikka vieraille aukesi toisessa erässä muutamia hyviä maalipaikkoja ylivoimalla, Henrik Karlsson hoiti tonttinsa tyylikkäästi. Minsk onnistui tekemään Karlssonin taakse neljässä ottelussa vain viisi maalia. Ruotsalaisvahti pelasi myös yhden nollapelin.

− On hauskaa pelata tällaisia pelejä, kun otteluissa on panosta ja jokainen torjunta on tärkeä. Odotan innolla seuraavaa kierrosta, Karlsson kertoi innostuneena.

Jokerit ratkaisi ottelusarjan lopullisesti toisen erän jälkipuoliskolla. Moses, Juhamatti Aaltonen ja Tommi Huhtala kasvattivat Jokereiden johdon jo kuuteen maaliin.

Omarkin "ilmaveivi" epäonnistui

Kolmannen erän alussa molemmat Mosesin maalit syöttänyt Linus Omark alkoi jo leikittelemään ylivoimalla. Omark nosti maalin takana kiekon mailansa päälle, mutta perinteisen ilmaveivin sijaan ruotsalaisveijari yritti nostaa kiekon Minsk-vahti Haugenin selän kautta maaliin. Haugenin selkä oli kuitenkin niin lähellä ylärimaa, ettei kiekko pompannut maaliin asti.

− En ole koskaan tehnyt tuollaista maalia. Siinä oli tilaa ja ajattelin kokeilla, Omark kertoi hymyssä suin.

Petr Koukal kasvatti Jokereiden johdon ylivoimalla 7−0-lukemiin viisi minuuttia ennen täyttä aikaa. Minskin ainokaisen iski muutamaa minuuttia ennen ottelun loppua Charles Linglet.

Se oli onnekas pomppu. Heillä oli ensimmäisessä ja toisessa erässä paljon parempiakin paikkoja, ylivoimaa ja läpiajokin. Mutta oli vastustaja hieman väsynytkin kahdessa viimeisessä ottelussa, Karlsson kertoi omasta näkökulmastaan.

Jokereiden tehokkaimpia pelaajia olivat Ryan Gunderson (0+4) ja Moses (2+1). Kaksi tehopistettä kirjattiin Salliselle, Omarkille ja Koukalille.

Viikon huili

Pudotuspelien toinen kierros alkaa viikon päästä, joten helsinkiläisillä on hyvää aikaa palautua ja hieroa kuvioitaan kuntoon. Jokereiden seuraava vastustaja selviää Moskovan Dinamon ja Lokomotiv Jaroslavlin välisen ottelusarjan päätyttyä. Dinamon selvitessä jatkoon Jokerit kohtaa Moskovan TsSKA:n ja Lokomotivin jatkaessa Pietarin SKA:n, jotka molemmat ovat myös jo varmistaneet jatkopaikkansa. Dinamo johtaa sarjaa voitoin 3−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle