Karlsson torjui paljon, mutta Hietasen vedot liian hyviä

KHL / Raportti
Hietanen ohitti loistavasti pelanneen Karlssonin kahdesti.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Jokerit oli lähellä kolmen pisteen voittoa, mutta Dinamo Moskova tuli viimeisellä minuutilla tasoihin. Juuso Hietanen ratkaisi ottelun voittomaalikilpailussa illan toisella maalillaan.

Jokerit pelasi maalivahtinsa Henrik Karlssonin johdolla hyvän pelin, mutta voitto karkasi Dinamo Moskovalle voittomaalikilpailun jälkeen. Jokerivalmentaja Erkka Westerlund oli ottelun jälkeen pettynyt pisteestä huolimatta.

− Piste ei tyydytä hyvän pelin jälkeen. Kokonaisuutena pystyimme pelaamaan hyvin. Lopun johtoasemassa olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin. Se harmittaa, Westerlund kommentoi Viasatin haastattelussa.

− Viisikkopelaamista näkyi. Oli joitakin jaksoja, että peli hajosi. Pystyimme puolustamaan ja hyökkäämään hyvällä tasolla, mutta voittoon asti se ei riittänyt.

Dinamo hallitsi, Jokerit viimeisteli

Vierasjoukkue oli läpi ottelun hallitsevampi osapuoli, ja Karlsson piti loistavilla torjunnoillaan Jokerit pitkään voitossa kiinni. Maalinteon Jokerit aloitti ensimmäisessä erässä ylivoimalla, kun Jesse Joensuun syöttöyritys maalin editse kimposi Dinamo-maalivahti Aleksander Lazushinin mailan kautta maaliin.

− Tiivistä puolustamista ja kiekkoa päätyyn. Tylsä KHL-erä, mutta onneksi johdetaan. Ylivoimaa harjoitellaan, ja minun paikkani on maalin edessä. Tehoja pitäisi olla nykyistä enemmän, avausmaalin tekijä Joensuu analysoi Viasatin haastattelussa.

Jokerit puolusti johtoaan pitkään, mutta lopulta Juuso Hietanen tykitti ylivoimalla upean laukauksen poikittaissyötöstä ylänurkkaan. Karlsson ei ehtinyt laukauksen eteen.

Aivan toisen erän lopussa Jokereiden uudet ulkomaalaiset nousivat esille. Pekka Jormakan vahvan esityön jälkeen Pascal Pelletier ohjasi maalin edestä, ja Tim Kennedy laukoi paluukiekon maaliin.

− Ketjun pelissä näkyi kehitysaskeleita, ja onnistuminen oli hieno asia koko ketjulta. Jormakka oli kuitenkin kolmikon pirtein pelaaja, Westerlund summasi Viasatin haastattelussa.

Tyly ratkaisu

Kolmas erä oli Jokereiden paras. Kotijoukkue pelasi aktiivisesti eikä päästänyt Dinamoa pyörittämään peliä. Ylivoimalla Jokerit-pelaajat heittäytyivät laukausten eteen, ja Karlsson hoiti loput.

Dinamo pääsi lopulta tasoihin Ilja Nikulinin laukauksella, joka pomppi jokerimailan ja Petteri Wirtasen luistimen kautta maaliin.

Pirteästi kolmannen erän pelannut Brandon Kozun haki maalia vielä viimeisillä sekunneilla, mutta jatkoajalle mentiin. Ylimääräisen viisiminuuttisen näyttävin anti oli Andrei Mironovin lonkkataklaus, joka lennätti Kennedyn korkealle ilmaan.

Voittomaalikilpailun ainoa onnistuja oli Hietanen, joka laukoi ranteella Karlssonin längistä sisään. Jokeritkin oli lähellä onnistua. Kozun laukoi tolppaan, ja Peter Regin nosti tyhjästä maalista yli.

− Pelasimme hyvin kovaa joukkuetta vastaan. Rankkaa hävitä tällä tavalla. Joukkueelle tärkeää oppia, että kiekko pitää saada pois puolustusalueelta. Joka päivä yritän pelata paremmin, Karlsson pohti Viasatin haastattelussa.

Jokereiden tanskalaispuolustaja Philip Larsen loukkaantui toisessa erässä saatuaan mailan kurkkuunsa.

− Larsen lähti sairaalaan tutkimuksiin, mailan kuva kurkussa. Selvitämme asiaa, miksi tilanteesta ei vihelletty rangaistusta, Westerlund kommentoi tilannetta Viasatin haastattelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle