Toisen erän kirous ei koitunut Jokereiden kohtaloksi

KHL / Raportti
Eetu Pöysti oli tiistaina Jokereiden parhaimmistoa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti tiistain ottelun Neftehimik Nižnekamskia vastaan hyvin, mutta kadotti toisessa erässä otteensa täysin, ja joutui takaa-ajajaksi. Juuri toinen erä on koitunut tällä kaudella usein helsinkiläisten kohtaloksi, mutta tällä kertaa joukkue pystyi kokoamaan itsensä ja nousemaan vielä jatkoaikavoittoon.

Viime aikoina maalinteko-ongelmista kärsinyt Helsingin Jokerit järjesti Neftehimik Nižnekamskin kanssa kaikkea muuta kuin perinteisen KHL-tapahtuman. Kurinalaisuus ja viisikkojen tiiveys katosivat ajoittain molemmilta ja verkko heilui.

Jokerit vei kamppailun alkua selvästi ja meni johtoon Eetu Pöystin komealla rystynostolla. Osuman jälkeen ote kuitenkin kääntyi täysin ja varsinkin toisessa erässä Jokereilla oli vaikeuksia päästä kunnon hyökkäyksiin. Helsinkiläisten viisikot eivät pysyneet kasassa ja peli näytti sekavalta. Myös puolustuspelissä oli ongelmia tiiveyden kanssa ja neftehimikiläiset iskivät helsinkiläisten juostessa kiekon perässä.

Vierasjoukkue karkasikin toisessa erässä parin maalin karkumatkalle. Jokerit onnistui lopulta ryhdistäytymään päätöserään ja paineli ohi. Vieraat nousivat vielä kerran tasoihin, mutta lopulta Jokerit vei pelin jatkoajalla Philip Larsenin osumalla.

– Semmoinen peli. Vastustajaa täytyy taas kehua, nämä porukat tekevät todella kovan määrän työtä ja ovat vaarallisia vastahyökkäyksissä, huokasi Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund.

– Kyllä meidän pitää saada rivit tiiviimmiksi täällä kotikentällä.

Neftehimikiläisten valmennus oli tyytyväinen esitykseen ja mukaan tarttuneeseen sarjapisteeseen.

– Hieno ja viihdyttävä ottelu. Johdimme jo 4–2, mutta valitettavasti emme pystyneet pitämään sitä. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen pelaajieni esitykseen, totesi Nižnekamskin päävalmentaja Vladimir Krikunov.

Neloskenttä Jokereiden parhaimmistona

Jokereiden toisen ja kolmannen erän kiriä johti kapteeni Niko Kapanen, joka latoi kaksi osumaa. Läpi ottelun helsinkiläisten parasta antia esitti neloskenttä Pöysti, Petteri Wirtanen ja Jani Rita.

– Neloskenttä oli tänään hyvä. Heillä pysyi rakenne koko ajan ja jokainen teki hommansa, mietti Westerlund.

Pöysti oli ottelun alkupuolella monessa mukana. Mies viimeisteli joukkueensa ensimmäisen osuman, mutta myös vieraiden tasoitusmaali meni hänen jalastaan sisään. Joukkueensa ryhtiliikkeen avaintekijäksi Pöysti nosti vastaamisen vastustajan fyysisyyteen.

– Kiekko tuli hyvin alueelle. Keskellä oli sitten väylää, ja päätin viedä hieman pidemmällä, laituri kertasi osumaansa.

– Makea peli, paljon tilanteita ja maaleja. Paljon mentiin päästä päähän, mutta oli siellä toki huolimattomuuttakin. Vastustaja pelasi todella fyysisesti. Toisella erätauolla päätimme, että eihän meitä tänne tulla heittelemään!

Hyökkääjä kirjautti myös syöttöpisteen joukkueensa toiseen osumaan, kun hän syötti hyökkäysalueella takaviistoon Jesper Jensenille, joka tälläsi yläkulmaan.

- No siis totta kai näin hänet, Pöysti virnisti lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle