Vain Jalonen haastoi Slovanin

KHL / Raportti
Jokereiden taistelu ei riittänyt, kun pelaajien keskittyminen ei pysynyt kasassa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden voittoputki päättyi tiistaina, kun helsinkiläiset hävisivät Slovan Bratislavalle. Helsinkiläiset olivat kamppailussa selvästi huonompia, ja isoin haaste vieraille tuli Jukka Jalosen kyseenalaistamasta maalitilanteesta.

Helsingin Jokerit pelasi jo tiistaina heikohkon kotiottelun, mutta tuolloin se onnistui raapimaan vielä jatkoaikavoiton. Tiistaina lukuisista loukkaantumista kärsivä Slovan Bratislava pisti Jokerit nippuun mainiolla vierasesityksellä. Isäntien iltapuhde jäi sen sijaan pahasti vajaaksi.

Varsinkin avauserä oli Slovanin selvää hallintaa. Bratislavalaisjoukkue katkoi Jokereiden hyökkäykset usein jo keskialueella. Jos isännät lähtivät hitaammin, oli edessä tiivis viisikko, jonka läpi ei ollut pääsyä. Päätykiekot Slovan vei kovalla prosentilla.

Pelin kannalta Slovan teki merkittävän osuman aivan toisen erän lopussa, kun se karkasi 3-1-johtoon. Päätöserässä Jokerit viritteli kiriä, ja lähimpänä ollutta tilannetta tarkistettiin videolta Jukka Jalosen valmentajan haasteen jälkeen. Lopulta tuomarit hylkäsivät osuman, koska Tommi Huhtala oli maalivahdin alueella.

Slovan kärsii tällä hetkellä kovasta loukkaantumissumasta, joten täydet pisteet Helsingistä olivat melkoinen yllätys.

- Kiitos joukkueelle, joka pelasi todella kurinalaisesti ja hyvällä maltilla. Esitys ylitti kaikki odotukset ja oli varmasti meidän kauden paras vieraissa, hehkutti Slovanin päävalmentaja Milos Riha.

Viiden ottelun kotiputken päättäneen Jokereiden riveissä ei oltu aivan yhtä riehakkaalla mielellä.

- Parempi ja nälkäisempi joukkue voitti. Slovan tuli alkuun vahvasti ja kamppaili agressiivisesti. Meiltä huono avauserä, ja oli onni, että pääsimme tauolle vain maalin tappiolla, päävalmentaja Jukka Jalonen totesi.

- Toisessa paransimme ja olimme lähellä tasoittaa. Sitten kuitenkin päästimme toisen maalin erän lopussa, mikä oli kulminaatiopiste. Aika paljon vaikeampi lähteä kirimään kahden kuin yhden maalin takaa. Ansaittu tappio.

Jokereilla samoja ongelmia kuin tiistainakin

Helsinkiläisjoukkue pelasi marraskuussa vahvan jakson, ja pystyi etenkin KHL:n kärkijoukkueita vastaan huippuesityksiin. Joulukuun puolella otteet ovat kuitenkin olleet nihkeämpiä.

- Pari-kolme peliä olemme ottaneet pisteitä vähän samanlaisella esityksellä. Tuloksena takana peli ei ole ollut sitä, mitä sen pitäis olla. Rakenne ja pelisysteemi ei ole tukenut yksilön pelaamista, emmekä ole saaneet jatkumoa. Ei auta vaikka kentällä kuinka tekisi hommia, jos kaikki tekevät eri juttua ja eri aikaan. Välillä siinä sitten käy niin, että ei pääse omista mihinkään, analysoi Topi Jaakola.

- Pelinkuva pitäisi saada suotuisaksi ja viedä peliä: pitkiä pyörityksiä vastustajan päädyssä, hallita laukauksia ja kiekkoa, ja pakottaa kaveri ottamaan jäähyjä. Nyt kaverilla ei tainnut olla kuin yksi tai kaksi jäähyjä. Lisäksi johtoasemassa pitäis olla tylympiä. Tiistain pelissä johdimme ennen päätöserää 3-2, mutta hankala siinä on lyödä peliä pakettiin, jos antaa kaverin hallita täysin.

Jokereiden alkukausi oli todella heikko, mutta hyvä marraskuu nosti joukkueen takaisin pudotuspeliviivan päälle.

- Olemme kyllä parantaneet alkukaudesta. Nyt pistekeskiarvo on ollut sitä, mitä sen pudotuspelijoukkueella pitäisikin olla. Eli on tässä oikeaan suuntaan menty siltä osin, Jaakola pohti.

Torstaina Jokerit taisteli, mutta teki myös paljon virheitä. Lisäksi Slovan vei kaksinkamppailut kovalla prosentilla.

- Tietysti sitä toivoisi, että pelaajat pystyisivät olemaan aina hyvällä tasolla. Nyt siellä osa veti pahasti riman alle, ja oikeastaan epäonnistumiset kiersivät läpi joukkueen, kun teimme ketjumuutoksiakin. Ei se ole yrityksestä kiinni, vaan keskittymisestä. Tänään moni soturi sössi - taistelu oli hyvää, mutta mielenrauha ei kantanut, Jalonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle