Genowayn ja Anttilan maalit siivittivät Jokerit voittoon

KHL / Raportti
Vahvassa vireessä oleva Marko Anttila iski perjantaina maalin Spartakia vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit nappasi kolmen kotiottelun putkensa päätteeksi voiton Spartak Moskovasta lukemin 3-2. Kotijoukkueen sankareina toimivat kaksi maalia iskenyt Chay Genoway ja nelosketjun hyökkääjä Marko Anttila.

Edellisessä ottelussaan Jokerit oli ailahtelevainen, mutta perjantaina paketti pysyi paremmin kasassa. Keskiviikkona etenkin johtoasemassa pelaaminen oli joukkueelle erityisen vaikeaa. Spartakia vastaan kolmannessa erässä Jokerit pyrki pysymään kiekossa, mutta johtoasemassa pelaaminen ei vieläkään ollut toivotulla tasolla.

- Viime pelissä oli enemmän roiskimista. Tänään oli pyrkimystä pelata. Johtoasemassa pelaaminen aina vähän passivoi, päävalmentaja Jukka Jalonen analysoi ottelun jälkeen.

- Vähän kummitteli siellä taustalla se johtoasema. Oli samoja merkkejä siinä kolmannen erän alussa kuin keskiviikkona. Noustiin kuitenkin kolmanteen erään mukaan. Saatiin ylivoimalla 3-1-maali ja sen jälkeen peli oli meillä hallussa, Marko Anttila puolestaan kommentoi.

Jokerit esitti ensimmäisessä erässä juuri sellaista jääkiekkoa, jota Jalonen haluaakin: hyvin rytmitettyä, tiivistä viisikkopeliä, jossa kiekko liikkuu nopeasti pelaajalta toiselle. Kiekollinen peli oli tasapainoista ja huolellista. Hyökkäykset eivät tyssänneet keskialueen menetyksiin, vaan hyökkäysalueelle päästiin päätykiekoilla ja usein kuljettamallakin.

Jokerien pitkien hyökkäyksien jälkeen Spartakin viisikko oli usein niin väsynyt, että se ei saanut kunnolla hyökkäyspeliään käyntiin. Sen myötä pelin ote pysyi tiiviisti kotijoukkueella.

Hyvä keskialueen hyökkäyspelaaminen siivitti Jokereita ottelun alussa. Peliä pelattiin keskushyökkääjän kautta, ja pelaajia oli rintamana kaikilla kolmella kaistalla. Hyökkäysalueella ratkaisuissa Jokerit sen sijaan ei ollut parhaimmillaan.

- On paljon parannettavaa varsinkin siinä, että saadaan parempia ratkaisuja hyökkäysalueella, Anttila kommentoi.

Pekka Jormakan hyvästä esityöstä pääsi ensimmäisessä erässä nauttimaan Chay Genoway, jonka laukaus hyökkäyksen toisesta aallosta vei Jokerit avauserässä johtoon. Roope Talajan vahva maalineduspelaamisen myötä Nikita Bespalov ei nähnyt kiekkoa kunnolla.

Toisessa erässä Jokerit ei pitkän vaihtomatkan myötä pystynyt hyökkäämään jatkuvasti ehjällä viisikolla. Peli aaltoili voimakkaasti, ja molemmilla joukkueilla oli omat pitkät hyökkäyksensä. Kiekollinen suoritusvarmuus oli Jokereilla edelleen vahvaa, sillä Spartak ei päässyt nopeisiin vastaiskuihin.

Anttilan osuma toisessa erässä antoi Jokereille kahden maalin etumatkan viimeiseen erään. Nelosketjussa viilettänyt Anttila on ollut vahvassa vireessä viime aikoina. Pisteitä on syntynyt kolmessa ottelussa peräkkäin.

- On tuntunut tosi hyvältä. Alkukaudella oli vähän hakemista pelillisesti. On hyvä, kun pisteitä tulee. Ne ovat aina plussaa. Roolini on kuitenkin se, että tapan alivoimaa ja tuon energiaa kentälle, Anttila kertoi.

Spartak tuli kahteenkin otteeseen maalin päähän viimeisessä erässä, mutta ei onnistunut tasoittamaan hyvästä viimeisten minuuttien pyörityksestä huolimatta. Jokerien maalista kolmannessa erässä vastasi ylivoimalla Genoway, jolle maali oli illan toinen.

- (Petteri) Wirtanen ja (Antti) Pihlström saivat liikettä maalin eteen. Olin onnekas, että sain laukauksen läpi. Maalivahti tuskin näki paljoa, Genoway kommentoi toista osumaansa.

Jokerit pelaa vielä kolme vierasottelua ennen marraskuun maaottelutaukoa. Vieraskiertue alkaa keskiviikkona HK Vitjazia vastaan.