"Oli ainakin hyvää viihdettä" - Jokerit kaatoi Traktorin lopulta voittomaalikilpailussa

KHL / Raportti
Riku Helenius sai jalkansa väliin tärkeällä hetkellä ja ratkaisi Jokereiden voiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden ja Traktorin välinen kamppailu muodostui kuin toisinnoksi Jokereiden tiistaisesta ottelusta Neftehimikiä vastaan. Maaleja iskettiin jälleen roppakaupalla puolin ja toisin, ja lopulta voittajaa jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta asti.

Ennen peliä jokerivalmennus ennakoi Kalle Kaskisen suulla, että joukkueen pitää olla parempi omalla puolustusalueella. Tästä ei kuitenkaan näkynyt merkkejä illan ottelussa, vaan puolustuspeli kangerteli jälleen varsinkin ottelun toisessa erässä.

- Puolustussuuntaan tulee sellaisia pieniä lapsuksia koko ajan. Oli muutenkin jotenkin todella hankala peli meille, totesi Jere Sallinen yksiselitteisesti ottelun jälkeen.

Kahteen peliin yhteensä yhdeksän maalia päästänyt jokerijoukkue on tästä huolimatta onnistunut kääntämään ottelut voitokseen. Tästä myös valmentaja Erkka Westerlund antaa kiitosta joukkueelleen:

- Taitaa olla jokaisella joukkueella kauden raskaimmat ajat juuri nyt päällä. Siksi on pakko kehua joukkueen taisteluilmettä, että takaa-ajoasemasta on pystytty nousemaan ja kääntämään ottelut voitoksi.

Illan kamppailua sävyttivät ennen kaikkea nopeat taka-iskumaalit, sillä joukkueet iskivät peräti kolmesti maalien jälkeisissä vaihdoissa pelin tasoihin. Westerlundin mielestä tähän on yksinkertainen syy.

- Tällä hetkellä tämä pelaaminen on enemmän sellaista henkistä taistelua. Jokaisella joukkueella on fokus kateissa hetkellisesti. Tänään varsinkin meille tuli tällaisia ajatuskatkoja, jotka johtivat maaleihin.

Yksittäisiin tapahtumiin mies ei halunnut ottaa sen enempää kantaa, eikä mieheltä pelin jälkeen kuulukaan kovin korkealentoista analyysiä ottelun kulusta.

- Tällainen käsikirjoitus tällä kertaa. Sanotaanko näin, että olihan tämä nyt hyvää viihdettä, jos ei muuta. Tulee hetkellisiä onnistumisia ja epäonnistumisia, ja peli aaltoilee ottelun sisällä todella paljon.

Myös vierailijajoukkue Traktor Tšeljabinskin valmentaja Anvar Gatiyatulin oli samoilla linjoilla kollegansa kanssa tämänhetkisestä rasitustasosta.

- Tämä oli meille neljäs peräkkäinen ottelu vieraskaukalossa, joten se luonnollisesti näkyi pelaajissa väsymyksenä. Täytyy olla siis tyytyväinen, että saimme täältä pisteen mukaamme, vaikka emme aivan parhaalla mahdollisella tavalla pystyneet pelaamaan johtoasemassa.

Maalien jälkeen omissa soi

Alkutahdit illan maalikarkeloihin löi vierasjoukkue Traktor kuin varkain. Täysin vaaraton tilanne päättyi maaliin, kun jokeripuolustaja Ville Lajunen kaatui oman maalin takana ja Traktor-hyökkääjä Semyon Afonasievsky ehti paikalle ensimmäisenä.

Jokerit tuli tasoihin vain yksitoista sekuntia myöhemmin Philip Larsenin kauden kuudennella osumalla. Tanskalaispuolustaja pääsi iskemään kiekon maaliin hyvin pelatun suoran hyökkäyksen päätteeksi Petteri Wirtasen alustuksesta.

Wirtanen vei kotijoukkueen vielä itse samassa erässä 2-1 johtoon, jolloin oli puolestaan Traktorin vuoro kuitata peli heti seuraavassa vaihdossa jälleen tasoihin.

- Hyvin kyllä lyödään kiekkoa nyt sisään, mutta omiin menee samalla vähän liikaa. Pitää keksiä, miten saamme pidettyä saman tehokkuuden päästämättä omiin maaleja, pohti pitkästä aikaa sentterin paikalle palannut Sallinen joukkueen tilannetta

Omasta suorituksestaan mies oli varsin vaatimaton ja jakoi tunnustusta lähinnä omille ketjukavereilleen. Sentterin paikalle palaaminen sujui kuitenkin varsin luontevasti.

- Meillä oli siinä hyvä ketju Jessen (Joensuu) ja Pöden (Eetu Pöysti) kanssa, niin ei jäänyt pelkästään omille harteille se sentterin rooli. Muutenkin joskus tuntuu, että sentterinä on helpompi pelata. Toisina päivinä se on taas ehdottomasti, että laiturina on parempi. Tänään kuitenkin sentterin rooli sujui ihan mainiosti.

Toisessa erässä pelin ote siirtyi entistä enemmän Traktorille, joka oli maaleistaan huolimatta ollut ensimmäisessä erässä melko pahasti Jokereiden puristuksessa ja vailla maalipaikkoja.

3-3 tilanteessa Traktor sai ansaitun johtomaalin ylivoimalla, kun Riku Heleniuksen torjuma kiekko jäi pyörimään maalin eteen ja irtopalan löi sisään Lajusen estelyistä huolimatta Semjon Kokojev.

Tällä kertaa johtoasema piti aina kolmannen erän loppupuolelle saakka jolloin Juhamatti Aaltonen pääsi kiskaisemaan suoraan Atte Ohtamaan syötöstä pelin tasoihin.

Kolmannessa erässä ote siirtyi jälleen myös kotijoukkueen haltuun, mutta useista hyvistä maalipaikoista huolimatta se ei onnistunut iskemään kiekkoa reppuun enää viidettä kertaa varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla. Voittomaalikilpailussa ottelu kuitenkin lopulta ratkesi kotijoukkueen eduksi, kun kaikki kolme jokeripelaajaa onnistuivat Heleniuksen torjuessa viimeisen Traktorin yrityksistä.

Sallinen oli yksi Jokereiden kolmesta onnistujasta myös voittomaalikilpailussa, jossa miehen lisäksi sekä Larsen että Brandon Kozun osuivat maalipuiden väliin. Aivan suunnitelmien mukaan oma rankkari ei Sallisen mukaan kuitenkaan mennyt.

- Ei se nyt ihan noin pitänyt mennä. Kikka oli sinänsä ihan harjoiteltu ja tiedossa, mutta vähän joutui sitä muuttamaan, kun eihän se veskari liikkunut mihinkään, mies naurahti viitaten Traktorin maalivahti Vasili Demtšenkoon.

Maanantain peliin energiaa Talajasta

Ottelun jälkeen katseet kääntyivät nopeasti jo kohti maanantaista ottelua Medvescak Zagrebia vastaan. Päävalmentaja Westerlund myönsi, että lisäenergia tulee joukkueelle tarpeeseen, ja sitä toivotaan saavan Roope Talajan muodossa.

- Toivotaan, että mies pelaa jo maanantaina. Tiedetään aika tarkasti, mitä häneltä on odotettavissa, joten uskomme, että hän tuo lisää aktiivisuutta meidän hyökkäyspelaamiseemme.

Westerlund ei myöskään pois sulje vaihtoehtoa, että Talaja ei jäisi Jokereiden ainoaksi uudeksi hyökkääjävahvistukseksi, vaan myönsi toivovansa, että uusi hyökkääjä saataisiin joukkueeseen mukaan.

- Toivottavasti sellainen tulisi. Mitä olen ymmärtänyt, niin resursseja pitäisi olla vielä yhteen hyökkääjään. Se on kuitenkin enemmän Jarista kiinni. Muutenkin meidän täytyy nyt katsoa, että mitkä ovat ne koostumukset, millä tästä lähdetään jatkamaan, hän totesi lyhyesti tulevasta

Sallisella puolestaan oli selkeä resepti tulevan maanantain kamppailuun, joka on samalla Jokereiden viimeinen kotiottelu kuluvan kalenterivuoden puolella.

- Jatketaan maalien iskemistä tähän malliin, mutta laitetaan nyt vihdoin ne omat hanat kiinni, niin varmasti tulee voitto.

» Lähetä palautetta toimitukselle