Jokerit ei antanut Ladan yllättää toistamiseen

KHL / Raportti
Henrik Karlsson oli päättänyt torjua Jokereille voiton, ja sen hän myös teki.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina kotihallissaan Lada Toljatille hävinnyt Jokerit sai mahdollisuuden kasvojenpesuun, kun joukkueet kohtasivat uudelleen. Ladan kotihallissa pelatussa ottelussa Jokerit oli huomattavasti terävämpänä kuin tiistaina kotonaan ja vei voiton ansaitusti lukemin 3-1.

Kaksi edellistä otteluaan hävinnyt Jokerit näytti heti ottelun alussa, mitä varten se oli Toljattiin tullut. Ensimmäisestä vaihdosta lähtien joukkue pystyi luomaan paikkoja Ladan maalille, ja otteista huokui voitontahto. Maalivahti Henrik Karlssonin ennen ottelua antama lupaus siitä, että joukkue on valmiina kun peli alkaa, osoittautui todeksi.

Kuten niin monesti ennenkin, Jokerit sai ottelun ensimmäisen maalin. Ladan purku omalta alueelta jäi viivassa päivystäneelle Ville Lajuselle, jonka heitto maalille upposi Lada-maalivahti Edgars Masalskisin selän taakse Peter Regin ohjattua kiekon maalin edestä.

Tiistain ottelussa Masalskis torjui jokeripaikan toisensa jälkeen, mutta tänään helsinkiläisjoukkue ohitti hänet jo avauserässä kahdesti. Jokereiden toisen maalin sai lyödä sisään Pekka Jormakka, ylivoimalla, Topi Jaakolan mainion levityksen jälkeen. Maalin lisäksi Jormakka esiintyi pirteästi läpi ottelun ja oli ehdottomasti yksi Jokereiden onnistujista.

Ladan puolelta maalipaikat olivat tulosta enemmän yksittäisten pelaajien suorituksista kuin joukkueen systemaattisesta pelitavasta, joka loisti poissaolollaan läpi koko ottelun. Avauserässä joukkue onnistui kuitenkin hyökkääjiensä voimin tuomaan muutaman kerran kiekon vaarallisesti ja vauhdilla ohi jokeripuolustajien. Tilanteet kuitenkin pysähtyivät kerta toisensa jälkeen Karlssoniin jokerimaalilla.

Jokerihallintaa läpi koko ottelun

Otteluiden toiset erät ovat olleet Jokereille hankalia läpi kauden. Tämä riippumatta siitä, onko joukkue pelannut kotona vai vieraissa.

Myös Ladan-pelissä toinen erä alkoi tutulla kaavalla. Vain kaksi minuuttia oli erää ehditty pelata, kun Lada iski kavennuksen taululle. Maalia edesauttoi jokeripakkien Atte Ohtamaan ja Arturs Kuldan nukahdus, joka jätti Alexandr Bumaginin yksin jokerimaalin eteen, ja hänen oli helppo työ lyödä kiekko sisään Karlssonin jalkojen välistä.

Maalin jälkeen Jokerit sai kuitenkin pelinsä kasaan. Kauden aiemmista vieraspeleistä poiketen Jokereiden onnistui pysyä kiekossa ja siten säilyttää ottelu hallinnassaan myös ottelun toisessa erässä, ja näin Lada ei päässyt avausmaalinsa jälkeen kertaakaan yhtä vaarallisesti jokerimaalille.

Toisessa päässä tilanteita kuitenkin syntyi, ja vain Masalskisin hyvät torjunnat pitivät ottelun tasaisena. Lopulta kuitenkin myös hän oli voimaton, kun Lada-viisikko jätti tilaa Niklas Hagmanille laidan läheisyydessä. Tämä kiitti, otti muutaman askeleen keskelle ja ampui kiekon maailmanluokan laukauksella aivan Lada-maalin yläkulmaan. Hölmistynyt Masalskis antoi tilanteen jälkeen ansaittua palautetta kenttäpelaajilleen. Kolmanteen erään lähdettiin näin ollen Jokereiden 3-1 johtolukemista.

Päätöserässä molempien joukkueiden maalipaikat jäivät todella vähiin, lähes yhden käden sormilla laskettavaksi, mikä luonnollisesti kuului jokerivalmentaja Erkka Westerlundin pelisuunnitelmaan. Erässä ei täten lisämaaleja enää nähty, joten Jokerit sai haluamansa voiton kahden tappiopelin jälkeen. Divisioonansa voitosta taisteleva Jokerit sai samalla hieman eroa viime aikoina hyvin esiintyneeseen Pietarin SKA:han.

Molempien joukkueiden maalivahtien lisäksi ottelun ratkaisuksi muodostui Jokereiden kiekollinen peli. Siinä missä Ladan pelinrakentelu oli kovin yksittäisten pelaajien varassa, onnistui Jokereiden rytmittää peliä koko viisikon voimin. Erityisesti kolmannessa erässä ero joukkueiden kiekollisen pelin välillä oli valtaisa.

Kahden vieraspelin jälkeen Jokerit palaa kotiin ja pelaa seuraavan kerran tiistaina Neftehimikiä vastaan. Jokerihyökkääjä Juhamatti Aaltosen on ilmoitettu saattavan pelata kyseisessä ottelussa. Vahvistus olisi enemmän kuin kaivattu, sillä Lada-ottelussa ei Jokereilla ollut edes kokonaista neljää hyökkäysketjua. Jere Sallinen palaa varmasti jokerikokoonpanoon kärsittyään Lada-ottelussa yhden ottelun pelikieltonsa.