Jokerit voittoon vauhdikkaassa ottelussa

KHL / Raportti
Niklas Hagmanilla kulkee.
Jokerit kasvatti voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi, kun se kaatoi vieraskentällä paljon tapahtumia sisältäneen ottelun päätteeksi Neftehimik Nižnekamskin maalein 7-5.

Kari Heikkilän valmentama Nizhnekamsk koki näin ollen toisen peräkkäisen kotitappionsa, kun joukkueen kokonaissaldo viidestä ottelusta on nyt kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Hagmanin hattutemppu vie Jokerit karkumatkalle

Hurjaan vireeseen alkukaudesta äitynyt Niklas Hagman varasti show'n ensimmäisessä erässä täysin viimeistelemällä hattutempun jo ennen ensimmäistä erätaukoa.

Hagman survoi Jokerit 0-1-johtoon maalin edestä jo 34 sekunnin pelin jälkeen Nižnekamskin puolustuksen antaessa hänelle vapaan väylän maalintekosektorille. Toinen osuma syntyi pitkän pyörityksen jälkeen Daine Toddin hienosta syötöstä.

Dan Sexton toi kotijoukkueen mukaan peliin luutimalla ylivoimalla 1-2-kavennuksen maalin edestä ex-Jokeri Teemu Erosen laukauksen irtokiekosta. Erän loppupuolella Jokerit hyödynsi surutta Nižnekamskin sekoilut puolustuspäässä ja kasvatti erätaukojohtonsa kolmen maalin suuruiseksi Niklas Hagmanin ja Daine Toddin maaleilla.

Ottelun vaihtopenkiltä aloittanut Ville Kolppanen korvasi Hagmanin kolmannen osuman jälkeen kotijoukkueen maalilla aloittaneen Aleksander Sudnitsinin.

Neftehimikin myrskyvaroitus

Kari Heikkilä onnistui herättämään joukkueensa erätauolla ja toiseen erään luisteli täysin erinäköinen kotijoukkue. Nižnekamsk vyöryi jatkuvasti sisään Jokerien alueelle, eikä toista erää ollut pelattu kuin alle viisi minuuttia, kun Nižnekamsk oli jo kaventanut Jokerien johdon 3-4:ään.

Loistavasti kauden aloittaneelle Riku Heleniukselle toinen erä oli painajaismainen, kun kiinni otettavissa olleiden kavennusmaalien jälkeen vielä Dan Sextonin laukaus ylivoimalla yllätti Heleniuksen helpon näköisesti.

Tasoituksen jälkeen ottelu rauhoittui hieman, kunnes Steve Moses latasi ylivoimalla Jokerit jälleen johtoon tulisella laukauksella b-pisteen kaarelta.

Pisteet mukaan puolustustaistelun päätteeksi

Jokerit aloitti kolmannen erän ylivoimalla, joka päättyi Juhamatti Aaltosen Jokereille lisää hengitystilaa antaneeseen 4-6-johtomaaliin. Hagman kirjautti tähän osumaan kauden ensimmäisen syöttöpisteensä ja kaunisteli illan pistesaldokseen 3+1.

Tästä eteenpäin Neftehimik otti ottelussa jälleen kuskin paikan ja vyörytti pelin jatkuvasti Jokerien puolustusalueelle. Igor Polygalov pääsikin tinttaamaan erän puolivälin jälkeen Neftehimikin jälleen maalin päähän, kun kiekko ajautui hänelle Pjotr Hohrjakovin hienon kuljetuksen päätteeksi.

Jokerit osoitti taisteluilmettään puolustamalla johtoaan uhrautuvasti ottelun loppuun saakka, vaikka Nižnekamsk saikin aikaan vaarallisen loppukirin. Yhdestä päästetystä maalista huolimatta myös Helenius kokosi itsensä toisen ja kolmannen erän välissä ja otti ottelun loppuhetkillä liudan tärkeitä torjuntoja.

Jokerien Jere Sallinen pääsi kaunistelemaan loppulukemat 5-7:ään Neftehimikin hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia.

Jokerien pistesaldo kuudesta pelatusta ottelusta on nyt 15 pistettä. Jokerit päättää vieraskiertueensa perjantaina 19.9. Ladan vieraana.