Torpedo paini Jokerit nurin

KHL / Raportti
Brandon Kozunilla oli torstaina muutama hyvä maalipaikka, mutta viimeistely ei onnistunut. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Torpedo Nižni Novgorod vei pudotuspelisarjan kolmannen kamppailun alkua fyysisellä pelillään ja punnersi avausmaalin. Jokerit pystyi myöhemmin ottamaan hallinnan, mutta hurjasti kotiyleisönsä tuella taistellut Torpedo piti helsinkiläiset nollilla ja vei kamppailun 1-0.

Torpedo tuli otteluun todella vahvasti ja erittäin fyysisellä otteella. Jokerit oli ajoittain helisemässä, eikä helsinkiläisillä ollut isäntien alueelle juurikaan asiaa.

Avauserässä nähtiin myös useita eri kahakoita, kun fyysinen peli ja kova taistelu nostivat pelaajien tunnetason tappiin. Osansa tähän teki myös kotiyleisö, joka mylvi valtaisasti kannustusta masinoineen kuuluttajan johdolla. Isännille kova vääntäminen näytti sopivan mainiosti, kun taas Jokereilla oli sopeutumisvaikeuksia.

Torpedon hyvä ote palkittiin myös maalilla. Kotijoukkue ei tarvinnut kuin neljä sekuntia ylivoima-aikaa, kun Maksim Osipov lämäsi viivasta ja Artjom Aljajev ohjasi limpun verkkoon.

Toisessa erässä Jokerit otti tahtipuikon itselleen ja vei etenkin jälkimmäistä puoliskoa selvästi. Hallinta tuotti myös ylivoimia. Vieraiden peli meni kuitenkin siirtelyksi, ja viimeistely-yritykset hyviltä tonteilta olivat ponnettomia.

Sama tahti jatkui myös päätöserässä. Jokerit pyöritti peliä, mutta isännät taistelivat ja pelasivat uhrautuvaa puolustuspeliä. Vieraiden maali näytti vain ajan kysymykseltä, mutta kerta toisensa jälkeen joko peräti 28 vetoa blokannut Torpedo-puolustus tai 31 kertaa torjunut Ilja Proskurjakov olivat edessä

Täten vieraat jäivät ottelussa maaleitta ja Torpedo meni sarjassa 2-1-johtoon Aljajevin maalilla. Huomionarvoista on, että Jokerit on ollut sarjan otteluissa johtoasemassa ainoastaan toisen kamppailun lopussa, kun se karkasi ylivoimamaaleillaan voittoon.

Kamppailu oli kokonaisuudessaan melkoista painimista ja vääntöä, missä pudotuspelien henki pääsi hyvin esiin. Erittäin fyysinen kamppailu vaatii takuulla veronsa kummastakin joukkueesta. Sarja jatkuu lauantaina kello 16.00 Torpedon toisella kotiottelulla.

» Lähetä palautetta toimitukselle