Jokerit takaisin voittokantaan Traktorin kustannuksella

KHL / Raportti
Pirteästi esiintynyt Joey Hishon iski alkutahdit Jokerien voitolle.
Kuva © Pekka Rautiainen / Jokerit
Helsinkiläisseura jatkoi vieraskiertuettaan Tšeljabinskissa, kun orastaneen tappioputkensa päättämään pyrkinyttä joukkuetta vastaan asettui kautensa kelvollisesti aloittanut Traktor. Ketjukoostumuksiaan loukkaantumisten myötä muokkaamaan joutuneiden vieraiden onnistui iskeä tarvittavat osumat ja napata matkaansa helpottavat sarjapisteet loppunumeroin 1-2.

Avauserässä katsojille tarjoiltiin vauhdikasta kiekkoa, jossa kumpikaan joukkue ei turhia peruutellut. Isäntien tahtipuikkoa heilutti Tšeljabinskiin täksi kaudeksi siirtynyt puolustajaihme Kirill Koltsov, joka hääräsi tyylilleen uskollisena ympäri kaukaloa. Jokerien tolppien väliin palanneen Ryan Zapolskin onnistui kuitenkin torjua Traktorin parhaatkin yritykset.

Vieraiden vaarallisimmista paikoista vastasivat puolestaan Peter Regin vitjoineen sekä pohjoisamerikkalaiskaksikko Joey Hishon-Brian O'Neill. Ottelun avausmaalin iskikin Hishon, joka Tommi Huhtalan nousun päätteeksi sijoitti kiekon pienestä kulmasta ohi Traktor-vahti Vasili Demtshenkon vain pari minuuttia ennen erän loppua. Kotijoukkue ei pystynyt tähän vastaamaan, joten tauolle siirryttiin Jokerien komennossa.

Traktor ottaa ohjat

Iloinen hyökkäyspeli sai jatkoa toisessa erässä, kun Traktor pyrki raivokkaasti nousemaan tasoihin. Kotiyleisölle annettiin ennen erän puolta väliä hetkeksi syytä riemuun, kun Paul Szczechuran laukaus näytti painuneen vastustamattomasti yläkulmaan. Videotarkistus paljasti kiekon kuitenkin kimmonneen takaisin kentälle ylärimasta. Isännät eivät tästä hätkähtäneet, vaan hetkeä myöhemmin takatolpalle hiipinyt Koltsov jatkoi viivalta lähetetyn kiekon ohi jenkkivahti Zapolskin ja tasoitti ottelun.

Jokerit oli hetkittäin todellisissa vaikeuksissa aktiivisen kotijoukkueen kanssa, eivätkä helsinkiläiset saaneet hyökkäyspeliään järjestelmällisesti käyntiin. Vieraiden toisen erän onnistujiksi voidaankin Zapolskin lisäksi laskea varauksin vain Sakari Salminen ja Mika Niemi, jotka sommittelivat keskenään muutaman mainion maalipaikan. Toisen erän laukaukset kohti maalia kirjattiin Traktorin hyväksi murskaavasti 19-5.

Jokerit saa rivinsä kuntoon

Päätöserä alkoi rikkonaisesti, kun molemmat joukkueet pääsivät vuoroillaan harjoittelemaan pakkopeliään. Ensin Traktorin onnistui estää Jokerien yritykset, minkä jälkeen oli vierasjoukkueen vuoro pitää huoli, ettei tšeljabinskilaisten kauden ensimmäinen ylivoimaosuma nähnyt vieläkään päivänvaloa.

Viisi minuuttia ennen päätössummeria helsinkiläisten kolmosketju esitti upean yhdistelmän. Toisessa erässä viitteitä keskinäisestä kemiastaan antaneet Salminen ja Niemi sahasivat Traktor-puolustuksen halki ja pelasivat kiekon maalin kulmalle Masi Marjamäelle, joka iski Jokerit johtoon.

– Paransimme koko ajan ketjuna pelin edetessä. Huikean paikan pojat tarjosivat. Ajoin vain keskeltä kohti maalia, ja Sakke käytti vielä Niemellä laidassa, joka olisi voinut jo itsekin ampua, Marjamäki kommentoi osumaansa Jokereiden tiedotteessa.

Vieraat onnistuivat pysymään edellä aina päätössummeriin asti, kun kotijoukkue ei pystynyt loihtimaan tasoitusta edes kuudella kenttäpelaajalla. Näin helsinkiläiset nappasivat matkaansa tärkeät sarjapisteet.

– Kokonaisuudessaan ottelusta jäi käteen paljon hyvää, mutta paljon petrattavaakin. Ei ole todellakaan sellainen olo, että pelasimme huippupelin. Tärkeintä, että saimme pisteet ja otetaan tästä hyvät asiat mukaan, Marjamäki jatkoi.

Jokerit jatkaa pelejään jo torstaina, kun se matkaa Ufaan Salavat Julajevin vieraaksi.