Sportilla virkeämpi vaihe kuin itsenäisyyspäivän tuntumassa

LIIGA / Ennakko
Sport hakee juhlilleen jatkoa Porista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport teki jonkun ennätyksen synkistelyssä viimeksi Ässien vieraana. Peli oli umpisolmussa, olosuhteetkin pettivät eikä valonpilkahduksia juuri näkynyt. Tapaninpäivänä kaikki on toisin, ja Ässät saa aiemmilta kausilta tutun vaasalaisvastuksen jouluiseen kotipeliinsä.

Sport on ollut Ässille vaikea pala jo usean vuoden ajan. Yhteinen historia lähti liikkeelle jo legendaarisessa liigakarsintasarjassa, mutta vaasalaisten pääsarjataipaleen aikana Sport on kerta toisensa jälkeen tuottanut pelillistä murhetta ja vaivaa patapaidoille.

Viimeisen kahden kauden kahdeksasta kohtaamisesta Ässät on onnistunut kahdesti voiton nappaamaan. Tällä kaudella ensimmäinen keskinäinen peli Vaasassa noudattu tuttua kaavaa, Sport selviytyi ottelusta voittajana.

Edellinen kerta, itsenäisyyspäivän aattona pelattu Porin-ottelu teki totuttuun kaavaan poikkeuksen. Olavi Vauhkonen piti huolen siitä, että numerot pysyivät normaalin tasaisina, mutta peli katosi päätöserässä Sportin hallusta, kuten vain pahimmillaan kriisin aikana voi kadota.

Jään korjaamisesta aiheutuneen pitkän tauon jälkeen vaasalaisnippu palasi otteluun raikkaalla peli-ilmeellä, mutta tappioiden painolasti aiheutti hyvän vireen katkeamisen.

Niin vain Sport nousi sillasta takaisin taisteluun paremmista sijoituksista. Edellisen kohtaamisen jälkeen Kärpät oli vielä liian raskas koetinkivi, mutta sittemmin Ilves, JYP ja Tappara saivat tuntea nahoissaan vaasalaisten piristyneen peli-ilmeen.

Etäisyyttä pudotuspeliviivaan Sportilla on vielä 12 pisteen verran, mutta nähdyillä otteilla edessä majailevat KooKoo, Pelicans ja KalPa eivät suoranaisesti voi nostaa jalkaa kaasupolkimelta. Kotkapaidat ovat havainneet saaliin.

Sport lähtee tapaninpäivään kolmen suoran voiton putkessa, mikä onkin ensimmäinen kerta tähän kauteen vastaavaa menestystä. Ässien ja Sportin syksyn ensimmäisen pelin jälkeen Tomek Valtosen valmentama ryhmä saalisti pisteitä neljästä ottelusta peräkkäin.

Viimeksi Porin-pelissä vaasalaismaalia vartioi nuori Jonathan Iilahti, mutta voittoputken myötä kokenut Mika Järvinen jatkanee torjuntavastuussa.

Seuraa Heitä

Marco Insam #8 | Bolzano

Laitahyökkääjä

Italialaishyökkääjä piti pitkän tauon tehoiluista, mutta syksyn kääntyessä joulun odotukseksi sekä tehot että kokonaisvaltainen pelaaminen koheni. Jatkuuko Insamin vire myös juhlapyhien vaihtuessa arjeksi?

Tommi Tikka #26 | HV 71

Keskushyökkääjä

Kovapäinen Sportin hyökkääjä koetteli viimeksi voimiaan Ässien Ben Bloodin kanssa. Taklauspeliä ja aktiivista taistelua on luvassa tapaninpäivänäkin, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin väläyttelyt eivät riitä
Sport väläytteli ennen taukoa viitteitä paremmasta nappaamalla elintärkeitä pisteitä. Ässät kuuluu kuitenkin parhaillaan sarjan vakuuttavimpiin joukkueisiin, vaikka hyökkäyksessä on edelleen ammentamatonta potentiaalia. Joulutauko on tuonut kaivattua vireyttä esimerkiksi Jarno Kärjelle, eikä vaasalaisille irtoa pisteitä Porista.
3
1 2