Kerhon hylkäämän tulikuuman Tuohimaan SaiPa Hämeenlinnan lauantaisaunaan

LIIGA / Ennakko
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kauden tahmeasti aloittanut SaiPa on äitynyt lokakuussa kovaan vireeseen. Samaa ei voida sanoa HPK:sta, joka on hävinnyt kolme ottelua putkeen.

Hämeenlinnaan vierailulle saapuvan SaiPan sensaatiomaisen hyvän vireen yksi avaintekijöistä on huippukautta pelaava maalivahti Frans Tuohimaa. Aiemmin ammattilaisurallaan lähinnä kakkosviulua soittanut Tuohimaa on vastannut hyvin huutoon kokeneen Jussi Markkasen loukkaannuttua.

Lauantaina Tuohimaalla on herkullinen paikka esitellä nykykuntoaan Hämeenlinnassa. Maalivahti teki HPK:n kanssa kaksivuotisen sopimuksen kauden 2013-2014 alla, mutta lopulta visiitti jäi lyhyeksi. Juuse Saros löi itsensä läpi ykkösvahtina ja Tuohimaalle kertyi ainoastaan 19 ottelua HPK:ssa. Loppukausi meni lainalla Sportissa keväällä Tuohimaa lähti AHL:ään. Hän ei palannut enää HPK:hon seuraavaksi kaudeksi, vaan vietti kauden Pohjois-Amerikassa.

SaiPa on voittanut lokakuun kahdeksasta ottelusta seitsemän. Ainoastaan Tappara on onnistunut voittamaan lappeenrantalaisryhmän. Silloin SaiPan maalia vartioi 20-vuotias Niclas Westerholm, jolle kertyi peräti 41 torjuntaa. Perjantaina kaatui Jukurit voittomaalikilpailun jälkeen.

HPK sai harjoitella rauhassa lähes viikon ennen perjantain HIFK-ottelua. Kerho aloittikin räväkästi ja johti 2-0 hallittuaan avauserää. Lopulta HIFK puristi väkisin rinnalle ja ohi. Kyseessä oli jo toinen perättäinen katkeran tiukka maalin tappio, sillä viikko sitten Jukurit puristi 3-2-voiton Hämeenlinnassa.

Joukkueiden välinen kauden ensimmäinen kohtaaminen Lappeenrannassa päättyi HPK:n selvään 5-1-voittoon. Tuohimaa SaiPan maalilla ei ollut parhaimmillaan, mutta nyt joukkueiden kurssit osoittavat täysin vastakkaisiin suuntiin.

Seuraa Heitä

Topi Nättinen #59 |

Laitahyökkääjä

Viime kaudella Jukureissa tehty piste-ennätys, 10+13, näyttää menevän tällä kaudella rikki kirkkaasti. 18 ottelun jälkeen Nättisellä on koossa pisteet 4+7.

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Vaisusti aloittanut paluumuuttaja on pääsemässä oivalliseen pelivireeseen. Perjantaina vanhassa kotihallissa kaksi syöttöpistettä, joista Eetu Tuulolan osumaan annettu tarjoilu oli erityisen maukas.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK hallitsee
Vaikka HPK:lla on ollut viime otteluissa ajoittaisia vaikeuksia saada riittävästi laadukkaita maalipaikkoja, on se silti kiekonhallintatilastoissa SaiPan edellä. Sputnikeilla on ollut kovan työn takana saada yli 20 laukausta vastustajan maalia kohti ja suht tuoreessa muistissa on ottelu JYPiä vastaan, jossa SaiPa sai ainoastaan kymmenen laukausta maalia kohti. Kun vielä erikoistilannepelaaminen on heikoilla kantimilla, ei SaiPalle ole luvassa lauantaisesta Ritari-areenasta suurta pottia.
2 3
1 2